Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

2021 va fi un an crucial pentru NATO

Secretarul  general al NATO Jens Stotlenberg,  a reiterat în intervenția sa pe care a avut-o  cu parlamentarii Uniunii Social Creștine Germane( CSU) și cu președintele acesteia , Alexander Dobrint , faptul că: ” anul 2021 va fi un an crucial pentru NATO „și a lăudat alianța, pentru sprijinul acordat  eforturilor civile de a face față pandemiei COVID 19.

 

Secretarul general a subliniat, de asemenea, că anul acesta va fi o oportunitate importantă de a revigora relațiile transatlantice și de a consolida în continuare legătura dintre Europa și America de Nord: „Deci, trebuie să stăm împreună, America de Nord și Europa, și mă bazez cu adevărat pe Germania, care va juca un rol cheie,  în aceste eforturi. ”

Dl Stoltenberg a precizat, de asemenea, că 2021 va fi un an de decizii și  pentru Afganistan. El a salutat  și discuțiile de pace în curs: „Există multe provocări și multe incertitudini, dar, desigur, discuțiile despre pace,  sunt singura cale către pace, singura cale către o soluție pașnică negociată. Susținem aceste eforturi”

Viitorul misiunii NATO în AFGANISTAN va fi discutat în cursul lunii februarie a.c.

Secretarul general a mai declarat că 2021 va fi un an important pentru controlul și neproliferarea armelor. El a  declarat că : „Trebuie să ne asigurăm că, la expirarea noului acord START luna viitoare, nu vom ajunge la o situație în care nu există un acord care să reglementeze numărul de focoase nucleare”.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share