28/02/2021

22 de cetățeni afgani au încercat să iasă ilegal din țară

22 de cetăţeni agfani au fost interceptaţi de poliţişti în două parcări de pe A1, pe raza judeţului Hunedoara. Aceştia au fost conduşi la sediul Biroului Imigrări Hunedoara, pentru îndeplinirea procedurilor legale.

În data de 20.01.2021, în jurul orei 05:30, Poliția Municipiului Deva a fost sesizată  de către un conducător auto cu privire la faptul că mai multe persoane de naționalitate străină se află într-o parcare de pe autostrada A1,  în zona localității Holdea.   La locul indicat s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie şi jandarmi, care au desfăşurat activităţi de  identificare, control corporal și al bagajelor şi conducere a celor în cauză la sediul Biroului Imigrări Hunedoara. În acest caz, polițiștii şi jandarmii au identificat  zece bărbaţi de naţionalitate afgană, care se aflau pe teritoriul României în calitate de solicitanţi de azil. În jurul orei 06:25, polițiștii Secției de Poliție Rurală Ilia au fost sesizați telefonic de un conducător auto, cu privire la faptul că mai multe persoane de altă naționalitate au pătruns în remorca unui autotren care staţiona într-o parcare de pe autostrada A1, în zona comunei Ilia.   La locul indicat s-au deplasat poliţiştii Secției de Poliție Rurală Ilia, careau depistat 12 persoane  de naționalitate afgană ( printre care şi un minor în vârstă de 10 ani). Şi în acest caz, persoaneleîn cauză (toţi solicitanţi de azil) fost conduse la sediul la sediul Biroului Imigrări Hunedoara, pentru efectuarea verificărilor specifice și dispunerea măsurilor legale.  Cei 22 de cetăţeni afgani au declarat că ar fi plecat din centre de azil din estul si sudul ţării, cu intenţia de a ajunge în  state din vestul Europei.

Cetăţenii afgani au primit, din partea poliţiştilor şi a jandarmilor alimente, apă, ceai cald, dar şi haine şi încălţăminte (doi dintre aceştia nu aveau încălţăminte).

 

După finalizarea procedurilor legale, 17 dintre afgani vor fi îndrumaţi către centrele de azil, iar față de alți cinci  se va lua măsura introducerii în centre de custodie publică, întrucât, dupăverificări, s-a stabilit că  le-au fost respinse cererile de azil și nu au părăsit voluntar teritoriul României în termenul legal.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share