29/10/2020

2,4 trilioane de euro pentru relansarea economică în U.E

Uniunea Europeană a alocat astăzi  2,4 trilioane EUR pentru relansarea economică necesară în urma pandemiei. Este, de departe, cel mai puternic gest al solidarității europene. 

Instrumentul ”Next Generation EU” (Noua Generație UE) va completa viitorul Buget pe termen lung al UE cu 750 miliarde EUR. E vorba, în total, de 2,4 mii miliarde EUR (2,4 trilioane EUR). Prin intermediul acestui nou instrument, Uniunea Europeană va putea reconstrui și proteja piața unică, nerenunțând la obiectivele care privesc dezvoltarea verde, digitală și sustenabilă. Sunt 750 miliarde EUR, dintre care 500 miliarde EUR granturi, iar 250 miliarde EUR împrumuturi către Statele Membre.

Prin intermediul acestor fonduri, se vor putea consolida programele privind securitatea sănătății și pregătirea unor răspunsuri adecvate unor eventuale viitoare crize de sănătate (programul EU4Health: 9,4 miliarde EUR), precum și finanțarea cercetării – a cărei relevanță este indiscutabilă, iar astfel de momente ne-o demonstrează din plin (Horizon Europe: 94,4 miliarde EUR).

Logica în care intră acest răspuns al Uniunii este aceea că economiile tuturor statelor trebuie consolidate, fără excepție. Consolidarea economică a unui stat (indiferent care e acesta) înseamnă consolidarea economică a întregii Europe. Mă bucur, așadar, să văd că principiul căruia i-am dat viață pe parcusul mandatului meu de Comisar European rămâne la fel de puternic: nimeni nu trebuie lăsat în urmă” a transmis europarlamentarul Corina Crețu.

Și tot astăzi se împlinește un an de la alegerile europarlamnetare, în care preprezentanții PRO ROMÂNIA  au demonstrat că sunt niște învingători, un partid cu viziune proeuropeană, care este interesat de viața cetățenilor

” Alegerile de anul trecut au reprezentat prima confirmare a eforturilor pe care le-am făcut cu toții în a demonstra că pe scena politică din România e posibil să apară un partid nou, pro-european, cu adevărat interesat de viața cetățenilor, a declarat eurodeputatul Corina Crețu (PRO România, S&D) marți seară, cu ocazia împlinirii unui an de la alegerile europene în România. Un an de la momentul alegerilor pentru Parlamentul European. Un an de când PRO România – cel mai tânăr proiect politic din țară – e reprezentat și la Bruxelles  Alegerile de anul trecut au reprezentat prima confirmare a eforturilor pe care le-am făcut cu toții în a demonstra că pe scena politică din România e posibil să apară un partid nou, pro-european, cu adevărat interesat de viața cetățenilor. Era nevoie de așa ceva. 26 mai 2019 a fost ziua victoriei pentru PRO România și acesta a fost doar începutul” a conchis europarlamentarul PRO ROMÂNIA S&D. 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share