Ora pământului la Timişoara

Timişoara sărbătoreşte, şi în 2017, Ora Pământului. După ce în anul 2013 am fost capitala „Earth Hour Romania”, acum timişorenii sunt chemaţi să se alăture celorlalte zeci de oraşe care sting lumina, sâmbătă, 25 martie.

“Cetăţenii sunt invitaţi să stingă luminile și să petreacă o oră în aer liber, la o plimbare prin oraș, împreună cu prietenii, vecinii, familia, colegii, să protejeze natura, să recicleze, să folosescă mai mult sursele regenerabile de energie şi să încerce să-şi schimbe obiceiurile de consum”, transmite Primăria Timişoara.

Astfel, cei care doresc să încurajeze consumul de energie calculat sunt chemaţi să stingă toate luminile din casă şi să scoată din prize aparatele electrocasnice timp de o oră, între 20:30 şi 21:30.

Timişorenii au ca alternative la ora petrecută în beznă un spectacol în aer liber. Piaţa Libertăţii va fi cufundată în lumină, în cadrul unui spectacol cu foc. “Basmul focului”, cu artiştii de la Amaris Agni care ştiu să îmblânzească flăcările, spune povestea basmului românesc “Balaurul cel cu 7 capete” de Petre Ispirescu.

Scopul acţiunii Ora Pământului este acela de a trage un semnal de alarmă privind amplitudinea actuală a efectelor încălzirii globale, de a sublinia necesitatea efortului susţinut pentru reducerea poluării planetei, evenimentul fiind şi un mijloc de promovare a soluţiilor „verzi”, de combatere a schimbărilor climatice, de transmitere către cetăţenii Timişoarei a unui mesaj ecologic şi de conştientizare a societăţilor comerciale, instituţiilor şi cetăţenilor asupra adoptării unei conduite ecologice, în scopul schimbării comportamentului de consum, în vederea gospodăririi durabile a resurselor energetice – resurse neregenerabile şi epuizabile. Mesajul transmis anul acesta este „Dăruieşte naturii energia ta”.

În urmă cu 10 ani, la Sydney, Australia, a avut loc cea mai mare mișcare de mediu din istorie privind consumul de energie. De-atunci, în fiecare an, milioane de cetăţeni sărbătoresc Ora Pământului şi atrag atenţia asupra impactului pe care acţiunile oamenilor îl au asupra mediului.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share