19/06/2021

60% din rețelele criminale ale U.E. utilizează violența

Având sediul la Haga, în Țările de Jos, EUROPOL  este  agenția sprijină cele 27 de state membre în lupta lor împotriva EUROPOL criminalității grave și a actelor de terorism comise la nivel internațional  

Zilele trecute aceștia au prezentat raportul  SOCTA 2021 din UE este rezultatul unei analize detaliate a amenințării criminalității grave și organizate cu care se confruntă UE, oferind informații pentru practicienii, factorii de decizie și publicul larg.

Ca evaluare a amenințărilor, SOCTA este un document de perspectivă care evaluează schimbările în peisajul criminalității grave și organizate. SOCTA 2021 stabilește evoluțiile actuale și anticipate în întreaga gamă a criminalității grave și organizate, identifică grupurile criminale cheie și persoanele implicate în activități infracționale în întreaga UE și descrie factorii din mediul înconjurător care formează criminalitatea gravă și organizată în UE.

SOCTA 2021 oferă o imagine de ansamblu asupra stării actuale a cunoștințelor privind rețelele infracționale și a operațiunilor acestora pe baza datelor furnizate Europol de către statele membre și parteneri și a datelor colectate special pentru SOCTA 2021.

 

În încercarea de a depăși conceptualizarea stabilită și limitativă a grupurile de criminalitate organizată, această evaluare se concentrează pe rolurile infractorilor în cadrul proceselor penale și subliniază modul în care o mai bună înțelegere a acestor roluri permite o abordare operațională mai direcționată în lupta împotriva criminalității grave și organizate. Conform raportului  a proape 40% din rețelele criminale active în UE sunt implicate în comerțul cu droguri ilegale. Aproximativ 60% din rețelele criminale active în UE utilizează violența ca parte a afacerilor lor criminale. Utilizarea corupției și abuzul de structuri juridice de afaceri sunt caracteristici cheie ale criminalității grave și organizate în Europa, etc.

 

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share