30/11/2020

70 persoane din mediul rural au absolvit cursurile gratuite organizate de CCIA Timiș

Un număr de 70 persoane din mediul rural  – șomeri, persoane inactive, persoane ocupate în agricultura de subzistenţă, manageri şi angajaţi de firme din domenii non-agricole au absolvit cursurile gratuite organizate de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş prin Proiectul ”RuralNet – Centru de orientare în carieră şi consultanţă non-agricolă”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Astfel, 30 de persoane care doresc să înființeze o afacere pe cont propriu au absolvit cursul de Competențe antreprenoriale iar 16 persoane au urmat cursul de Competențe IT, curs de inițiere în folosirea calculatorului pentru cei care doresc să deprindă competențele de utilizare a tehnicii de calcul sau să-și dezvolte competențele de comunicare și operare modernă a informațiilor.

 

În ceea ce privește cursurile de calificare, 24 persoane au absolvit cursul de Agent de curățenie clădiri și mijloace de transport, a cărui finalizare a fost marcată printr-un eveniment de presă, la Moșnița Nouă, Sat Urseni, în data de 13 mai 2015.

 

În prezent, este în derulare cursul de calificare pentru meseria de Operator introducere, validare și prelucrare date care va permite celor 24 de absolvenți angajarea la orice agent economic sau instituție publică care operează cu date.

 

Cursul de Lucrător în comerț va începe în data de 2 septembrie 2015 și se adresează persoanelor care doresc să se califice pentru a se angaja ca vânzători, persoanelor doritoare să-și înființeze propria afacere comercială dar și celor care sunt deja angajați în magazine ca necalificați și doresc să-și dezvolte competențele. La acest curs, se pot înscrie și persoane care nu și-au finalizat studiile minime obligatorii.

 

În cadrul proiectului, absolvenții cursurilor de calificare primesc subvenții cât și sprijin pentru angajare din partea CCIAT care a inițiat discuții cu firme care au nevoie de aceste meserii și cu agenții de recrutare. De asemenea, experții CCIAT oferă, gratuit în cadrul proiectului, consiliere privind orientarea în carieră.

 

Proiectul ”RuralNet – Centru de orientare în carieră şi consultanţă non-agricolă” vizează îmbunătăţirea calităţii resurselor umane în zonele rurale, în contextul asigurării unui suport eficient şi de calitate pentru facilitarea accesului la ocupare în activităţi non-agricole.

 

Rezultatele aşteptate în proiect vor contribui la dezvoltarea unei reţele profesionale care să faciliteze accesul persoanelor din grupul ţintă la schimbul de bune practici şi adaptarea în funcţie de regiune, având ca rezultat dezvoltarea lor profesională cât şi pentru cei care doresc iniţierea unei activităţi economice independente în domenii non-agricole.

 

Stejărel Ionescu

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share