25/10/2020

Adrian Țuțuianu: A apărut primul caz de Covid 19 in județul Dâmbovița

Senatorul Adrian Țuțuianu a semnalat că și în județul Dâmbovița a fost depistat primul caz de coronavirus( COVID-19). ” Vor mai fi și altele (să sperăm, cât mai puține). Dar putem să fim mai pregătiți și să înțelegem că paza bună trece primejdia rea.”

Momentan nu sunt cunoscute detalii cu privire la noul caz de coronavirus, deoarece Guvernul a decis că doar instituția sa va putea oferi informații cu privire la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor efectuate.

Necesitățile absolute la acest moment sunt următoarele, subliniază președintele PRO România-Dâmbovița:

 1.  stocuri de medicamente pentru combaterea efectelor COVID-19;
 2.  angajarea de personal medical calificat suplimentar – medici pensionari, asistente, infirmiere – pentru o perioadă de 6 luni;
 3.  achiziția de izolete pentru transportul bolnavilor;
 4.  achiziția de ambulanțe dotate corespunzător;
 5.  asigurarea echipamentelor necesare pentru angajații DSP care fac recoltări de probe;
 6.  kituri de testare.

“Fac un apel către toți cei 34 de consilieri județeni PSD și PNL să renunțe, astăzi, să aloce bani pentru asocieri cu consilii locale sau mai știu eu ce lucruri care nu au nicio legătură cu prioritățile momentului / ÎNȚELEGEȚI situația și promovați o discuție serioasă pe ceea ce ne îngriorează acum: limitarea fenomenului epidemiologic!”

Și la noi SPITALELE VOR CEDA, e o situație pe care trebuie să o acceptăm și să ne pregătim pentru ea, dacă suntem responsabili.

Senatorul a realizat o listă cu locații care ar putea fi convertite în spitale de campanie. Aceasta poate fi supusă analizei autorităților:

 • Sala Polivalentă din Târgoviște;
 •  Sălile mari de sport din județ (ex: Moreni, Titu, Găești, Aninoasa, Dragomirești);
 •  Pavilioanele neutilizate ale spitalelor de la Voinești, Gura Ocniței, Moroeni;
 •  Căminele internat ale liceelor, care sunt, astăzi, neutilizate (ex: Liceul Auto);
 •  Hotelul și spațiile de alimentație publică ale Parcului Industrial Mija;
 •  Locația taberei „Căprioara” și Complexul hotelier Gâlma.

” Repet, astăzi e ședință de Consiliu Județean, ASTĂZI trebuie luate măsuri foarte concrete. Nu cu picătura, ci ample și pe termen lung. Doar întâmplarea a făcut ca, astăzi, județul nostru să fie ferit de o situație epidemiologică similară cu a altor județe / din păcate, autoritățile județene nu au valorificat timpul avut la dispoziție pentru a lua decizii puternice.”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share