Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

COOPERAREA DINTRE NATO ȘI UE ESTE MAI IMPORTANTĂ CA NICIODATĂ

Secretarul general al ATO, Jens Stoltenberg, s-a alăturat marți (12 mai 2020) unei conferințe video a miniștrilor apărării din Uniunea Europeană,  împreună cu subsecretarul general al operațiunilor de menținere a păcii, Jean-Pierre Lacroix, pentru a discuta despre implicațiile de securitate ale pandemiei COVID-19 și eforturile ambelor organizații de a răspunde acestei provocări.

Secretarul general a salutat cooperarea strânsă dintre NATO și Uniunea Europeană, afirmând că aceasta este „mai importantă ca niciodată,  pentru a ajuta membrii și partenerii noștri respectivi, pentru a consolida rezistența populațiilor noastre și a combate dezinformarea”.

Pandemia Covid-19 va deteriora foarte probabil mediul nostru de securitate în anii următori, ceea ce crește  nevoia de securitate și apărare mai puternică a UE” a subliniat și Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate.

Jens Stoltenberg  a subliniat că NATO își face datoria pentru a sprijini națiunile, inclusiv prin transportul aerian de aprovizionare, cu diferite materiale, schimbul de expertiză medicală, dezvoltarea de răspunsuri inovatoare și desfășurarea militarilor aliați pentru a sprijini autoritățile civile, din țările care au cerut sprijinși sunt membre NATO.

Acesta  a transmis  că ” Alianța rămâne pe deplin angajată în misiunea sa de a oferi pace și securitate cetățenilor noștri, iar provocările de securitate nu s-au diminuat din cauza COVID-19”. El a subliniat că, întrucât NATO răspunde la pandemie, se pregătește și pentru efectele pe termen lung ale COVID-19 și se  lucrează pentru a ajuta aliații să-și consolideze rezistența.

UPDATE:

Ministers concurred that the EU should continue to do its utmost to maintain the operational presence on the ground of its Common Security and Defence Policy missions and operations, while preserving the safety of the personnel deployed. They also underlined the need to strengthen preparedness and resilience for the future by conducting exercises, strengthening work on cybersecurity and countering hybrid threats including enhancing efforts to counter disinformat

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share