20/10/2020

ABA Banat rămâne vigilentă în urmărirea viiturii de pe râul Timiș

Administrația Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) informează că viitura formată pe râul Timiș se tranzitează în siguranță în aval, pe sectorul s.h. Brod – frontieră cu Serbia.

Sunt înregistrate creșteri de debite și niveluri, prin propagare, pe râul Timiș, în aval de s.h. Brod, unde am avut vârful viiturii la ora 10.00.  La această oră (14.00), debitul râului Timiș este în scădere la s.h. Brod, dar în creștere în aval, începând cu  s.h. Șag  unde este așteptat vârful viiturii în cursul acestei seri. Pe tronsonul s.h. Șag – s.h. Grăniceri  sunt  deja depășite cotele de inundație. Avertizarea hidrologică de cod roșu pe acest tronson este valabilă până mâine dimineață la ora 9.00.

În cursul serii trecute, (19 iunie), la ora 21.00 a intrat în funcțiune polderul Pădureni, care a tăiat vârful viiturii râului Timiș în acea secțiune, pentru a permite tranzitarea în siguranță a debitelor mari de pe râu, în aval. În polder, s-au acumulat, până acum, aproximativ 3 milioane de mc de apă și încă se acumulează.

Nu se pune problema vreunei deversări peste diguri.

ABA Banat a intervenit azi, 20 iunie, în dreptul localității Uliuc, la subtraversarea de pe malul stâng al râului Timiș (amonte de calea ferată)  blocând infiltrațiile apărute din râu. Formațiile de lucru ABA Banat sunt în teren și rămân vigilente în supravegherea digurilor.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share