28/07/2021

Acțiune a polițiștilor pentru prevenirea implicării conducătorilor de trotinete în evenimente rutiere

Pe parcursul zilei de 15 iulie, polițiștii de la structura de analiză și prevenire a criminalității și de la Serviciul Rutier au fost prezenți pe principalele drumuri publice din municipiul Târgoviște, unde au discutat cu cetățenii care se deplasau cu trotinetele electrice pentru a le reaminti regulile de circulație, precum și consecințele care se produc atunci când aceștia încalcă normele rutiere.

Astfel, polițiștii au sfătuit persoanele întâlnite să manifeste o atenție deosebită la cei din jur și să efectueze fiecare manevră în condiții de siguranță, după o temeinică asigurare.

Dacă un drum este prevăzut cu pistă pentru biciclete, trotinetele electrice trebuie să fie conduse numai pe pista respectivă. În lipsa acestei piste, circulația trotinetelor electrice este permisă numai pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulația vehiculelor este de 50 km/h.

În circulația pe drumurile publice trotineta electrică trebuie să fie echipată cu mijloace de iluminare și dispozitive reflectorizant-fluorescente. De altfel, este interzisă circulația acestora pe timp de noapte fără aceste mijloace și dispozitive în stare de funcționare.

În cazul în care pe drumul public circulă mai multe trotinete electrice, acestea trebuie conduse numai pe un singur rând.

Totodată, conducătorul trotinetei trebuie să aibă cel puțin 14 ani și îi este interzis să transporte pasageri pe trotineta.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share