03/08/2021

Acțiune pentru prevenirea și combaterea furturilor

Acțiune a polițiștilor pe linie de pază

 

La data de 28 iulie a.c., în intervalul orar 14:00-16:00, poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu cei de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, au acționat pe linia evaluării modului de asigurare a dispozitivului de pază în cadrul obiectivelor comerciale și pentru verificarea respectării normelor privind regimul armelor şi al muniţiilor.

 

În cadrul acțiunii, polițiștii au controlat un transport de valori și au verificat 3 agenți de securitate, iar pentru neregulile descoperite au aplicat 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

 

De asemenea, polițiștii au depistat un bărbat, de 29 de ani, din municipiul Târgoviște, angajat al unei societăți comerciale, în timp ce deținea un pistol pentru care nu a putut face dovada existenței unei autorizații de deținere, port și folosire.

 

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, faptă prevăzută de art. 342 din Codul Penal.

Acțiune pentru prevenirea și combaterea furturilor

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalității, împreună cu efective de la Poliția Municipiului Moreni și de la Secția nr. 5 Poliție Rurală Voinești, au acționat, în perioada 27-29 iulie a.c., pentru informarea cetățenilor de pe raza localităților Gura Ocniței, I.L. Caragiale, Râul Alb și Bărbulețu, în scopul prevenirii furturilor de animale și bunuri din gospodării.

 

În cadrul activității, polițiștii au discutat cu cetățenii și le-au oferit informații cu privire la modalitățile prin care pot evita să devină victima unei infracțiuni de furt, cât și sfaturi pentru adoptarea unor măsuri în cazul în care locuința rămâne nesupravegheată.

 

Aceștia au primit din parte polițiștilor și pliante cu sfaturi utile.

 

Astfel de activități se vor desfășura în continuare și în alte zone din județul Dâmbovița pentru informarea cetățenilor din mediul rural.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share