21/04/2021

Acțiune pentru prevenirea și sancționarea delictelor silvice

În data de 9 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, în colaborare cu specialiști din cadrul Direcției Silvice Dâmbovița, reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă și cei ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovița, au efectuat controale, pe raza județului Dâmbovița, pentru verificarea legalității operațiunilor cu material lemnos.

Astfel, în urma neregulilor descoperite, polițiștii au aplicat 51 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 54.190 de lei, dintre care o sancțiune contravențională a fost pentru nerespectarea O.U.G 28/1999 și alte 9 sancțiuni pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind constatarea și sancționarea contravențiilor silvice.

De asemenea, au fost confiscați 67,00 m³ de material lemnos, cât și contravaloarea a 74,66 m³ de material lemnos, respectiv 40.685 de lei.

 

Totodată, polițiștii au controlat 7 societăți comerciale, 52 de autovehicule și au constat 2 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

 

La activități au participat și efective de la Serviciul Rutier, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul Criminalistic și Serviciul pentru Acțiuni Speciale.

 

 

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share