04/12/2021

Acţiunea TRUCK & BUS: Peste 1000 de autovehicule verificate si 400 de contraventii

Poliţiştii au verificat peste 1.000 de autovehicule destinate transportului public de persoane şi marfă şi au aplicat peste 400 de contravenţii, în urma unei acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere.

În perioada 13 – 19 februarie a.c., sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii dâmboviţeni au acţionat  pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza încălcării normelor privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi de mărfuri.

Acţiunea TRUCK & BUS s-a desfăşurat conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa, concomitent, în toate cele 28 de state membre ale Organizaţiei T.I.S.P.O.L..

Pe parcursul celor şapte zile, poliţiştii au verificat 1.071 de autovehicule şi au aplicat 403 sancţiuni contravenţionale.

30 de conducători auto au fost sancţionaţi pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 8 pentru consum de alcool, 87 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, 73 ca urmare a neregulilor constatate în urma verificării documentelor și 121 pentru alte abateri.

Totodată, 40 de şoferi au fost amendaţi pentru nerespectarea regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora și alți 23 pentru transportul de deșeuri fără respectarea legislației în vigoare.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share