13/05/2021

Acțiuni ale Polițiștilor dâmbovițeni pentru menținerea ordinii și siguranței publice

Ieri, polițiștii dâmbovițeni au intervenit la 32 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost aplicate peste 200 de sancţiuni contravenţionale pentru ilegalitățile depistate și au fost constatate 27 de infracțiuni.

La data de 13 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat acțiunile pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice pe raza județului. Au fost organizate 7 acțiuni punctuale și s-a intervenit la 32 de evenimente, dintre care 21 au fost sesizate prin 112.

În urma activităților, au fost constatate 27 de infracţiuni, dintre care 13 contra persoanei, 4 contra patrimoniului și 2 la regimul rutier. Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 222 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 413.080 de lei și au confiscat bunuri în cuantum de 1.550 de lei.

Totodată, a fost reținut un permis de conducere și a fost retras un de certificat de înmatriculare.

Exemple:

În intervalul orar 12:30-14:30, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești, în colaborare cu efectivele secțiilor de poliție rurală din arondare, au organizat o acțiune pe raza localităților Ludești, Hulubești și Crângurile. Acțiunea a vizat prevenirea și combaterea faptelor antisociale, cât și verificarea respectării prevederilor legale în timpul stării de urgență.

Astfel, polițiștii au legitimat 72 de persoane și au controlat 41 de autovehicule, în urma neregulilor constate, fiind aplicate 27 de sancțiuni contravenționale în valoare de 50.000 de lei. Din totalul acestora, 20 au fost pentru încălcarea prevederilor Ordonanței militare nr. 3/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19.

De asemenea, polițiștii de la rutieră au acționat, pe raza județului Dâmbovița, pentru depistarea și sancționarea ilegalităților din domeniul transportului de persoane.

Astfel, au fost controlate 87 de autovehicule care efectuau transport de persoane și au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor legale. Acțiunea se va desfășura și pe parcursul acestei zile.

Cercetat pentru nerespectarea regimului armelor și al munițiilor

La data de 13 aprilie a.c., polițiștii de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor. Astfel, un bărbat de 42 de ani, este bănuit că ar fi purtat fără drept o armă neletală supusă autorizării. Polițiștii au indisponibilizat, în vederea continuării cercetărilor, arma și patru cartușe.

Acțiune a polițiștilor din cadrul Poliției Orașului Fieni

Ieri, 13 aprilie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fieni, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Dâmbovița, au acționat pentru prevenirea și combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul operaţiunilor cu material lemnos.

Astfel, au fost efectuate controale pe fondul forestier de pe raza localității Moroeni, unde pentru neregulile descoperite, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Infracțiuni la regimul rutier, reținute în sarcina unor bărbați

 

La data de 13 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 13 Poliție Rurală Titu au depistat, un bărbat din Românești, în timp ce conducea un autoturism, deși avea numărul provizoriu de înmatriculare expirat.

De asemenea, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 27 de ani, din Nucet. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, cel în cauză ar fi prezentat polițiștilor un permis de conducere susceptibil a fi fals. În cauză, polițiștii au întocmit dosare penale și efectuează cercetări, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluție prin unitatea de parchet competentă.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share