23/10/2021

Acțiuni ale polițiștilor dâmbovițeni pentru siguranța cetățenilor

Acțiuni ale polițiștilor dâmbovițeni pentru siguranța cetățenilor

La data de 16 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, alături de reprezentanții celorlalte instituții cu atribuții pe linie de ordine publică, sub autoritatea Instituției Prefectului, au continuat acțiunile organizate pentru creșterea gradului de siguranță al comunității și pentru pentru verificarea modului în care sunt respectate normele impuse în contextul epidemiologic actual generat de virusul Sars-CoV-2.

Pe raza întregului județ, au fost desfășurate 15 acțiuni punctuale în contextul pandemiei de COVID-19, fiind legitimate 1.626 de persoane, verificate 63 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 60 de restaurante/terase/fastfood-uri și 22 de operatori autorizați/ transportatori de persoane.

Activitățile desfășurate au vizat și verificarea modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară în mijloacele de transport persoane, fiind controlate 209 astfel de autovehicule.

  • Razie a polițiștilor de la rutieră 

Pe parcursul zilei de ieri, 16 septembrie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier și cei de la formațiunile de profil din teritoriu, alături de efective de la ordine publică, au desfășurat o razie în județul Dâmbovița, pentru prevenirea accidentelor de circulație, creșterea gradului de siguranță al cetățenilor și verificarea respectării măsurile de protecție sanitară.

Astfel, polițiștii au constatat 4 infracțiuni și au aplicat 296 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la 171.820 de lei.

Din totalul amenzilor, 56 au fost pentru viteză excesivă, 60 pentru neportul centurii de siguranță și 24 pentru abaterile comise de pietoni, căruțași și bicicliști.

De asemenea, 13 sancțiuni au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și 49 pentru încălcarea normelor Legii nr. 61/1991.

Totodată, polițiștii au reținut 14 permise de conducere, dintre care 8 au fost pentru depășirea limitei de viteză cu peste 50 km/h, și au retras 9 certificate de înmatriculare.

  • Surprins de polițiști la volanul unui autoturism, deși nu poseda permis de conducere 

La data de 16 septembrie a.c., în jurul orei 18:20, polițiștii din cadrul Secției nr. 10 Poliție Rurală Petrești au oprit pentru control, în localitatea Șelaru, pe drumul județean 503, un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că șoferul nu posedă permis de conducere.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal și efectuează cercetări pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută de art. 335 din Codul Penal.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share