12/04/2021

Actiuni ale politistilor damboviteni

politia-rutiera-685x320

În perioada 25 decembrie 2014 – 08 ianuarie 2015, efectivele poliţiei dâmboviţene au desfăşurat zilnic acţiuni specifice în vederea prevenirii activităţilor infracţionale, diminuării fenomenului infracţional şi asigurării unui climat de siguranţă civică.

La activităţi, au fost implicate efective de ordine publică, poliţie rutieră, transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice şi arme, explozivi şi substanţe periculoase, precum şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, fiind efectuate 16 controale şi instituite 18 filtre.

Astfel, au fost constatate 58 de infracţiuni, din care 45 de natură judiciară şi 6 la regimul circulaţiei rutiere.

Din totalul infracţiunilor, 13 au fost constatate în flagrant.

Cinci persoane au fost reţinute, ulterior faţă de acestea instanţa de judecată dispunând măsura arestării preventive.

De asemenea, au fost aplicate 292 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de
72 017 de lei şi au fost confiscate bunuri, în valoare de 10.000 de lei.
Poliţiştii au aplicat, în urma intervenţiilor, 73 de amenzi pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, prevăzute de Legea nr. 61/1991 şi 201 ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 Rep., privind circulaţia pe drumurile publice.

Din totalul amenzilor la regimul rutier, 104 au fost pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 15 permise de conducere auto şi au retras 16 certificate de înmatriculare.

Un tânăr care se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate, depistat de poliţiştii târgovişteni

Ieri, 08 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Târgovişte au depistat un tânăr, de 23 de ani, din Nucet, pe numele căruia Judecătoria Târgovişte a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Tânărul a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate pentru o perioadă de 4 ani, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Cel în cauză a fost reţinut şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa.

Acţiuni ale poliţiştilor pe raza oraşului Pucioasa

În ziua de 08 ianuarie 2015, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Oraşului Pucioasa au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii accidentelor de circulaţie şi, implicit, pentru reducerea riscului rutier.

Astfel, în urma neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 22 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la peste 4 000 de lei.

12 conducători auto au fost sancţionaţi ca urmare a defecţiunilor tehnice constatate la autovehiculele conduse, iar alţi 6 au fost amendaţi pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Ca şi măsură complementară, poliţiştii au reţinut un permis de conducere şi retras 4 certificate de înmatriculare.

Depistată la volanul unui autoturism, deşi nu poseda permis de conducere

Ieri, 08 ianuarie 2015, poliţiştii răcăreni au oprit pentru control, pe raza comunei Slobozia Moară, un autoturism condus de o tânără, de 19 ani, din localitate.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că tânăra nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele acesteia, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, urmând ca la finalizarea cercetărilor, să se propună soluţie legală prin Parchet.

Polițiștii continuă să fie prezenţi la datorie pentru a asigura şi menţine climatul de ordine şi siguranţă publică.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share