02/12/2020

Acțiuni ale polițiștilor pentru prevenirea accidentelor de circulație

Cale-ferata-1

Ieri, 19 iulie, poliţiştii de la rutieră, în colaborare cu polițiștii de la transporturi, au acționat în zona trecerilor la nivel cu calea ferată pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere soldate cu victime omeneşti şi pagube materiale.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 130 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la 28.350 de lei și au fost constatate două infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Din totalul amenzilor, 35 au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere privind  trecerea la nivel cu calea ferată și 95 pentru alte abateri.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au reţinut 3 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, dintre care două pentru încălcarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată şi au retras 8 certificate de înmatriculare. 

Poliţia rutieră atrage atenţia tuturor conducătorilor auto să respecte regulile de circulaţie la trecerile la nivel cu calea ferată! 

Semnalele luminoase şi acustice, precum şi barierele sunt foarte importante, rolul lor fiind de a proteja viaţa conducătorilor auto şi de a evita producerea unor grave accidente rutiere.

În zonele neprevăzute cu astfel de semnale, conducătorul auto trebuie să se asigure temeinic înainte de a traversa calea ferată

Distribuie acest articol Oficial Media
Share