21/01/2021

ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR, PENTRU SIGURANŢA DÂMBOVIŢENILOR

POLITIAACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR, PENTRU SIGURANŢA DÂMBOVIŢENILOR 

În weekend, poliţiştii au desfăşurat activităţi suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

În perioada 08-10 mai a.c., aproape 270 de poliţişti au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Din totalul efectivelor, 144 au fost de la ordine publică, 61 de la rutieră şi 43 specializate în investigaţii criminale.

În cadrul acţiunilor, au fost constatate 22 de infracţiuni (judiciare, economico-financiare, la regimul circulaţiei sau de altă natură), dintre care 17 în flagrant delict.

Poliţiştii au depistat 20 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, dintre care 9 au fost reţinute şi una arestată preventiv.

Totodată, au fost puse în aplicare trei mandate de executare a pedepsei închisorii şi au fost depistate două persoane urmărite.

De asemenea, au fost aplicate 440 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 88.044 de lei.

Astfel, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 114 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 şi 2 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Pentru abaterilor comise de participanţii la trafic, au fost aplicate 307 amenzi, din care 7 pentru consum de alcool şi 175 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Totodată, poliţiştii au reţinut 26 de permise de conducere şi au retras 11 certificate de înmatriculare.

Acţiuni pentru combaterea vitezei excesive

În zilele de 8 şi 10 mai a.c., poliţiştii de la rutieră, spriniţi de structurile de ordine publică, au acţionat pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulaţie, îndeosebi a celor care rulează cu viteză excesivă.

În cadrul acţiunilor, au fost aplicate 396 de sancţiuni contravenţionale, din care 295 pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi au fost retrase 7 permise de conducere.

Cinci şoferi au fost depistaţi în timp ce conduceau cu o viteză cu peste 50km/h peste limita prevăzută de lege, în cazul acestora fiind dispusă şi măsura suspendării dreptului de a conduce autovehicule.

Poliţia rutieră reaminteşte că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Poliţia dâmboviţeană atrage atenţia: ALEGE VIAŢA ! Alcoolul la volanul face victime !

În perioada 09-10 mai a.c., poliţiştii au depistat patru bărbaţi în timp ce conduceau vehicule, deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, aceştia au prezentat alcoolemii cuprinse între 0,86 şi 1,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Faţă de conducătorii auto,  se  efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

  • Un tânăr, de 19 ani, din Poiana, a fost depistat în timp ce se deplasa cu un moped după ce consumase alcool.

Fiind testat cu etilotestul, acesta a prezentat o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că tânărul nu poseda permis de conducere , iar mopedul nu era înregistrat.

Depistaţi în timp ce conduceau mopede neînregistrate şi fără a deţine permise de conducere 

Doi bărbaţi au fost depistaţi de poliţişti  în timp ce se deplasau cu mopede, deşi nu posedau permise de conducere, iar aceste vehicule nu erau înregistrate.

Cei în cauză sunt cercetaţi pentru punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Poliţia rutieră reaminteşte cetăţenilor faptul că pentru a conduce pe drumurile publice un moped este necesar ca acesta să fie înregistrat în circulaţie, să se deţină permis de conducere categoria AM, iar vârsta minimă să fie de 16 ani împliniţi.

De asemenea, vă informăm că pentru a circula pe drumurile publice, mopedul trebuie să fie echipat cu o  instalaţie de frânare eficace, cu un sistem de avertizare sonoră şi o lumină de culoare albă în faţă, respectiv lumină şi dispozitiv fluorescent-reflectorizant de culoare roşie în spate.

Cinci infracţiuni, reţinute în sarcina unor tineri din Drăgăeşti-Pământeni

La data de 10 mai a.c., şapte persoane au fost reţinute pentru 24 de ore de poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Dragomireşti.

Pe parcursul acestei zile, tinerii urmează a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte pentru dispunerea de măsuri preventive.

Din cercetări a reieşit că în aceeaşi zi, pe fondul unei coliziunii între două autoturisme, soldate doar cu avarii la vehicule, între tineri ar fi izbucnit un conflict, în urma căruia aceştia s-ar fi lovit reciproc.

De asemenea, s-a stabilit că unul dintre conducătorii auto nu poseda permis de conducere.

Pe numele lor, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, ameninţare, distrugere, conducerea a unui vehicul fără permis de conducere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share