08/12/2021

ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR PENTRU UN SEZON ESTIVAL ÎN SIGURANȚĂ

 estival

Polițiștii dâmbovițeni au luat măsuri suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, în Sezonul Estival 2016.

În perioada 8 – 14 iulie a.c., Poliția Română a acționat cu efective mărite pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, astfel că, zilnic, 230 de poliţişti au fost în teren.

La acțiunile organizate au participat poliţişti de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă.

În urma activităților, au fost constatate 198 de infracţiuni (judiciare, economico-financiare, la regimul circulaţiei sau de altă natură), iar 34 de persoane au fost surprinse în flagrant delict.

Pentru comiterea faptelor sunt cercetate 132 de persoane, fașă de 5 dintre acestea dispunându-se și măsuri preventive.

De asemenea, au fost aplicate 1.297 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 375.221 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 3.750 de lei.

Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 157 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 și 23 pentru fapte de natură economică.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Române. Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi, în urma cărora au aplicat 1.032 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 546 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 57 de permise de conducere, dintre care 6 pentru consum de alcool, 11 pentru viteză și 40 pentru alte fapte şi au retras 46 de certificate de înmatriculare.

Pentru petrecerea unui Sezon Estival 2016 în siguranță, polițiștii vă recomandă:

Pe litoral sau la munte, indiferent unde vă petreceți vacanța, fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute şi nu vă lăudaţi sau nu vă expuneţi bunurile de valoare, deoarece, printre amabili şi binevoitori puteţi întâlni şi escroci!

Când mergeți la plaja, luaţi cu dumneavoastră sumele strict necesare pentru cumpărături sau plăţi curente!

Nu lăsaţi copiii să se joace nesupravegheați, mai ales în zonele aglomerate!

Învăţaţi-vă copiii că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră!

Când parcați autoturismul, nu lăsaţi în interior genţi sau sacoşe, chiar dacă nu conţin bunuri de valoare, deoarece pot atrage atenţia infractorilor!

Distribuie acest articol Oficial Media
Share