23/10/2021

Acţiuni ale poliţiştilor rutieri damboviteni. Peste 249 de autovehicule controlate in doua zile

60559824

În zilele de 06 şi 07 mai a.c., poliţiştii de la rutieră au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea accidentelor de circulaţie în care sunt implicate vehiculele care efectuează transport rutier public de persoane, precum şi a celor produse pe fondul vitezei excesive.

Astfel, au fost controlate 249 de autovehicule şi au fost constatate două infracţiuni la regimul rutier.

În urma neregulilor descoperite, poliţiştii au aplicat 106 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 66.850 de lei.

Din totalul amenzilor, 59 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 5 pentru neutilizarea centurii de siguranţă,  9 pentru nerespectarea regimului juridic al drumurilor şi una pentru consum de alcool.

Totodată, 13 conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru încălcarea prevederilor O.G. 37/2007 privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora şi alţi 5 pentru lipsa rovinietei ori a asigurării obligatorii de răspundere civilă auto.

De asemenea, un şofer a fost amendat pentru încălcarea normelor legale privind transportul persoanelor în regim taxi.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 5 permise de conducere, au retras un certificat de înmatriculare şi un set de plăcuţe cu numere de înmatriculare, iar în cazul unui autovehicul au dispus suspendarea dreptului de utilizare.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share