17/10/2021

Acțiuni covid: 1758 de persoane legitimate, 58 de societăți comerciale verificate

La data de 20 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, sub autoritatea Instituției Prefectului, au organizat noi acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță al comunității și pentru pentru verificarea modului în care sunt respectate normele impuse în contextul epidemiologic actual generat de virusul Sars-CoV-2.

Pe raza întregului județ, au fost desfășurate 18 acțiuni punctuale în contextul pandemiei de COVID-19, fiind legitmate peste 1.758 de persoane, verificate 57 societăți comerciale/ persoane fizice autorizate și 54 de restaurante/terase/fastfood-uri.

Activitățile desfășurate au vizat și verificare modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară în mijloacele de transport persoane, fiind controlate 163 astfel de autovehicule.

  •  

Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului 

La data de 20 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au oprit pentru control, pe drumul județean 711, în localitatea Cojasca, un autoturism condus de un bărbat de 45 de ani.

În urma testării cu aparatul etilotest, conducătorul auto a prezentat o alcoolemie cu o valoare peste 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice pentru stabilirea cu exactitate a îmbibației alcoolice.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub coordonarea procurorului de caz, fiind întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută de art. 336 din Codul Penal.

  • Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere 

La data de 20 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 10 Poliție Rurală Petrești au depistat, pe drumul național 61, în localitatea Petrești, un bărbat de 32 de ani.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constata că cel în cauză nu posedă permis de conducere.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută de art. 335 din Codul Penal.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share