12/08/2020

Acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere în Dâmbovița

La data de 23 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier și efective de la Târgoviște, Moreni, Găești, Răcari și Titu au acționat pentru depistarea participanților la trafic care nu respectă regulile de circulație, precum și pentru prevenirea accidentelor rutiere, potrivit unui comunicat de presă.

În cadrul activităților, poliţiştii au aplicat 533 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 67.225 de lei, au reținut 5 permise de conducere și au retras 33 de certificate de înmatriculare și 4 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor, 70 au fost pentru defecțiunile tehnice constatate la autovehicule, 43 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 113 pentru neportul centurii de siguranță, 52 pentru lipsa documentelor prevăzute de lege și 15 pentru lipsa rovinietei.

De asemenea, 17 șoferi au fost amendați pentru transportul mai multor persoane decât numărul de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare, 4 pentru lipsa asigurării obligatorii de răspundere civilă auto și 4 pentru expirarea valabilității inspecției tehnice periodice a vehiculelor.

Atenția polițiștilor s-a îndreptat și către abaterile celorlalte categorii de participanți la trafic, fiind sancționați 27 de pietoni și 15 căruțași.

Totodată, 17 amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.G. 37/2007 și 12 la H.G. 69/2012, restul fiind la alte acte normative.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share