17/10/2021

Acţiuni pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale

politia dambovita

Având în vedere Planul general de măsuri pentru siguranţa cetăţeanului, aprobat de Ministrul Afacerilor Interne, domnul Petre TOBĂ, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au intensificat acţiunile pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, în pragul sărbătorilor de iarnă.

Astfel,  poliţiştii acţionează pe raza judeţului pentru combaterea şi prevenirea ilegalităţilor în domeniul comerţului cu jucării, mărfuri alimentare, legume, fructe, băuturi alcoolice, precum şi produse ornamentale specifice sărbătorilor de iarnă.

Poliţiştii specializaţi în investigare a criminalităţii economice sunt angrenaţi în verificarea respectării normelor referitoare la plata T.V.A. intracomunitară, concordanţa între stocurile scriptice şi faptice, documentele de provenienţă a mărfurilor, respectarea prevederilor legale în întocmirea documentelor fiscale şi contabile, respectarea condiţiilor de depozitare şi comercializare a mărfurilor alimentare.

La data de 26 noiembrie a.c., în cadrul acţiunilor au fost verificate 52 de societăţi comerciale şi 37 de persoane fizice, fiind constatate 3 infracţiuni, dintre care 1 de evaziune fiscală.

Totodată, poliţiştii au aplicat 39 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 23.600 de lei şi au confiscat şi indisponibilizat bunuri în cuantum total de 33.473 de lei.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share