31/07/2021

Activități de prevenire la unitățile de învățâmânt preșcolar din Târgoviște- ”Împreună putem schimba lumea”

Joi și vineri, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au derulat două concursuri  în cadrul proiectului “Împreună putem schimba lumea”, la  unități de învățământ preșcolar din județ. În cadrul sesiunilor interactive cu preșcolarii, polițiștii au dezbătut teme privind drepturile și îndatoririle copilului, comportamentul în societate și subiecte pe linie de educație rutieră.

Copiii au răspuns cu entuziasm întrebărilor polițiștilor, iar pentru rezultatele obţinute au fost recompensaţi cu diplome şi premii. În perioada octombrie-decembrie 2016, parteneri ai acestui proiect au fost Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmbovița, Organizaţia „Salvaţi copiii!”, alături de psihologi, colaboratori şi părinţi ai micuţilor.

VEZI GALERIE FOTO

Au fost prezenți la activitățile de prevenire, agent șef de poliție- Bucuroiu Victor, profesor Boros Oana – director Gradinita nr. 15 Targoviste,  profesor Ibanescu Corina – director Gradinita „ Sf. Francisc” Targoviste,  jurist Zoe Daniela – SALVATI COPIII’, psiholog Dumitru Irena, psiholog Diana Savu, psiholog Mihaela Gherca.
 
”Noi am participat la toate edițiile și am obținut rezultate foarte bune cu copiii, iar astăzi ne-a venit rândul să fim gazde. Ne bucurăm pentru că este un schimb de experiență benefic între grădinițe, copii și cadre didactice; fiind un concurs, apare spiritul de competiție, îi învățăm pe copii de mici să concureze și în același timp îi pregătim să cunoască cât mai multe despre regulile de circulație, care sunt foarte importante pentru siguranța lor. A fost o atmosferă forte plăcută. Oameni minunați care s-au ocupat de copii, așa cum au fost psihologii și domnul Victor Bucuroiu care au fost alături de noi și s-au adaptat la nivelul copiilor. Copiii sunt încântați când văd că oamenii mari se ocupă și de problemele lor mai mici. Au fost implicate patru grădinițe, Grădinița ”Rază de soare”, Grădinița ”Sfântul Francisc”, Grădinița nr.14 și Grădinița nr.2.” ne-a declarat Georgeta Puica, directorul Grădiniței cu Program Prelungit nr.14 din Târgoviște.

Proiectul “Împreună putem schimba lumea”, unul dintre programele initiate de poliția dâmbovițeană pentru prevenirea și combaterea delincvenței juvenile și victimizării copiilor, va continua și în anul următor.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share