23/09/2021

Activități desfășurate de polițiști, în județul Dâmbovița, pentru siguranța cetățenilor

În perioada 24-25 iulie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost prezenți la datorie și au continuat să acționeze pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Pe parcursul acestui weekend, polițiștii au intervenit la 52 de evenimente, dintre care 37 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și au constatat 36 de infracțiuni, dintre care 19 au fost contra persoanei și 9 contra patrimoniului.

De asemenea, polițiștii au fost prezenți în zonele unde se pot forma aglomerări de persoane și au efectuate verificări, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, la 90 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și în peste 100 de mijloace de transport persoane.

Obiectivul urmărit în cadrul acțiunilor desfășurate este siguranța cetățenilor, iar activitățile pentru limitarea infectării cu noul coronavirus (COVID-19) și menținerea ordinii și liniștii publice vor continua, forțele de ordine fiind permanent la datorie.

Cercetați pentru infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice

La data de 25 iulie a.c., polițiștii de la rutieră au depistat un bărbat de 44 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Mircea cel Bătrân din municipiul Târgoviște, deși se afla sub influența alcoolului.

Totodată, un alt bărbat de 74 de ani, care se afla sub influența alcoolului, a fost surprins de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Izvoarele.

În urma testării cu aparatul etilotest, cei doi bărbați au prezentat alcoolemii cu valori de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind conduși la spital pentru prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.

De asemenea, la data de 26 iulie a.c., un bărbat de 33 de ani, care a condus un autoturism aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, a fost identificat de polițiști, pe raza orașului Răcari.

Cel în cauză a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar în urma testării cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie cu o valoare peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, au fost întocmite dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influența alcoolului, fiind efectuate cercetări sub coordonarea procurorului de caz.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share