19/10/2021

Adrian Baicu si-a prezentat demisia din functia de consilier

Adi Baicu

Consilier in mandatul primarului Gabriel Boriga, precum si in interimatul asigurat de viceprimarul Ciprian Prisacaru, astazi si-a inaintat demisia din functie, Adrian Baicu.

A circulat pe internet informatii legate de actualul primar interimar, Daniel Cristian Stan si legatura cu Adrian Baicu, unul dintre consilieri. Pentru o corecta informare a cititorilor nostri, precizam ca domnul Baicu a facut parte din echipa unuia dintre cei mai buni primari pe care i-a avut orasul si, in continuare, din echipa domnului Prisacaru, imediat ce acesta a preluat interimatul. Vorbim despre o functie pe care o ocupa de patru ani, mai exact din 2013,  functie care nu i-a fost oferita de actualul primar interimar.

Sigur ca in aceasta perioada se asteapta tot felul de fumigene mediatice, dar am promis publicului nostru ca nefiind un ziar de scandal, vom relata adevarul pe probe, precum si opiniile noastre. Personal nu inteleg aceasta gafa a domnului Baicu, insa incidentul este cu adevarat nefericit si, un asemenea limbaj nu este permis ca model intr-o institutie de invatamant.

In continuare va prezentam comunicatul de presa din partea Primariei Targoviste:

            În urma unui incident care a avut loc la unitatea de învățământ în care își desfășoară activitatea domnul Adrian Baicu, acesta și-a înaintat demisia din funcția de consilier în cadrul Biroului Cabinet Primar.

Menționăm că domnul Adrian Baicu a ocupat această funcție încă din anul 2013, înainte ca domnul viceprimar Daniel Cristian Stan să fie împuternicit cu exercitarea atribuțiilor de Primar al Municipiului Târgoviște.

Primăria Municipiului Târgoviște se delimitează de orice comportament de natură să aducă atingere valorilor morale indispensabile exercitării unei profesii, cu atât mai mult cu cât aceasta implică formarea și educarea viitoarelor generații.

Adrian Baicu a folosit un ton si un limbaj care nu face cinste unui dascal si mai ales unui profesor de religie. Incidentul s-a petrecut la ora de dirigentie intr-una din clasele Liceului Petru Cercel si a fost fimat cu telefonul mobil de catre un elev.

Arhiepiscopia Targoviste ne-a informat de asemenea printr-un comunicat de presa, decizia luata cu privire la incidentul in care a fost implicat Adrian Baicu:

În legătură cu incidentul nefericit în care a fost implicat domnul profesor Adrian Baicu, de la Liceul „Petru Cercel” din Târgoviște, precizăm următoarele: Domnia sa a fost chemat astăzi la Centrul Eparhial, unde și-a manifestat regretul profund pentru cele întâmplate, cerându-și iertare și promițând că astfel de momente nu se vor mai repeta. Având în vedere pregătirea și experiența domnului profesor, precum și deschiderea spre slujirea comunității noastre locale, avem speranța că acesta este numai un incident izolat. De asemenea, suntem convinși că un astfel de comportament nu caracterizează corpul profesoral de la disciplina Religie din Eparhia noastră.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share