26/09/2020

Adrian Țuțuianu: “Am cerut Guvernului plata imediata a ajutoarelor pentru agricultură și ajutoarelor de secetă”

Senatorul Adrian Țuțuianu  a susținut în data de 06.05.2020  o Conferință de presă online.
Subiectele dezbătute de președintele PRO România Dâmbovița au fost:

📌 Decizii importante ale Biroului Executiv PRO ROMÂNIA: solicitări către Guvern și demersuri în Parlament

  1. Maniera în care Guvernul Orban a gestionat problemele de natură economică pe perioada pandemiei de Covid-19 în România.
  2. PRO România și-a propus să solicite Parlamentului dezbaterea și aprobare de urgență a proiectului ce prevede acordarea de măști pentru protecția cetățenilor în regim gratuit.  S-a solicitat Guvernului prezentarea unui raport privind programul de testare al cetățenilor sub pretextul pandemiei COVID-19. România se află printre ultimele țări ca număr de testare împotriva acestui virus.
  3. “Am inițiat un proiect de lege privind programul Horeca în urma dezbaterii online cu reprezentanții din domeniu, noi credem că există soluții pentru ca activitățile în acest domeniu să fie reluate începând cu data de 1 iunie.”
  4. ” Am cerut Guvernului plata imediata a ajutoarelor pentru agricultură și ajutoarelor de secetă chiar dacă în uleimele zile au fost precipitații, peste50% din culturile din toamnă sau primăvară sunt afectate Deficitul înregistrat este destul de mare, el nu poate fi acoperit. Foarte mulți agricultori au luat decizia de întoarcere a brazdei, cum se spune, și în acest context, soluția este plata acestor subvenții. Este necesară și facilitarea accesului fermierilor la surse de apă fără proceduri administrative complicate.”
📌 Starea de alertă / reglementare / declarații haotice incompatibilitatea introducerii stării de alertă cu măsurile de relansare economică.
📌 Repornim România / măsurile econimice propuse de PRO ROMÂNIA vs. dilentantismul guvernului Orban

📌 Înființarea a două comisii de anchetă:

1. Comisie parlamentară de anchetă pentru investigarea eventualelor nereguli și fraude semnalate în spațiul public cu ocazia deplasărilor muncitorilor sezonieri la cules de sparanghel în Germania. Cum a fost posibil ca mii de persoane să se deplaseze din localitățile de domiciliu până la aeroportul din Cluj / posibilitatea extinderii anchetei și pentru alte situații;
2. Comisie parlamentară de anchetă privind gestionarea de către autoritățile executive a crizei epidemiologice. Scop: să aflăm în ce măsură au fost luate măsurile necesare pentru românii întorși din zonele de risc, cum s-au făcut achizițiile de materiale sanitare, cum s-au elaborat ordonanțele militare, cum au fost închiriate unități hoteliere pentru cazarea celor aflați în carantină.
📌 Festivalul sancțiunilor fără discernământ – nu mă voi opri din a spune că nebunia asta nu poate rămâne fără consecințe / 2 minciuni spuse de dl Vela;
📌 Situația de la Răcari / sunt revoltat față de modul IRESPONSABIL în care tratează primarul de la Răcari o situație dramatică, o situație care lasă în urma ei pierderi de vieți omenești / ÎNTREBĂRI PUBLICE / clarificări de la instituțiile statului – Ministerul Sănătății, Ministerul de Interne, Parchetul General.
📌 Comentarii pe subiectul Codruța Kovesi – CEDO – CCR
📌 Răspunsuri la întrebări

Distribuie acest articol Oficial Media
Share