10/05/2021

Adrian Țuțuianu: E de nedescris declarația lui Ludovic Orban, imediat după decizia CCR: „Căutăm o cale să putem da amenzi”

Adrian Țuțuianu  comentarii cu privire la deciziile de ieri ale Curții Constituționale:
1. Primul lucru, foarte important: deciziile au fost luate în UNANIMITATE. Așadar, orice comentariu despre politizare, despre Dorneanu, despre PSD e ridicol. Acolo sunt judecători (prestigioși) pe care i-au numit și PNL și Klaus Iohannis.
2. De câte ori am strigat în ultimele două luni de zile că e în neregulă festivalul acesta nebunesc al amenzilor fără discernământ? De câte ori am atras atenția că nu e în regulă ce se întâmplă și că se petrec abuzuri evidente în dreptul unei Ordonanțe modificate de actualul Guvern? De câte ori am spus că există o discrepanță revoltătoare între numărul imens de amenzi din România și celelalte țări europene? O discrepanță revoltătoare între cuantumul amenzilor raportat la nivelul de trai. Citiți câteva rânduri din decizia CCR și veți înțelege că nu am vorbit în zadar.
3. Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.34/2020 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.1/1999 privind regimul starii de asediu si regimul starii de urgenta este NECONSTITUȚIONALĂ, in ansamblul său.

Am spus din prima clipă că decretele prezidențiale privind instituirea/prelungirea stării de urgență încalcă flagrant drepturi și libertăți fundamentale, precum și atribuțiile constituționale ale Parlamentului!”

Senatorul susține că nu mai departe de ieri dimineață, în conferință de presă, a repetat acest lucru. Nu poate președintele, printr-un decret, să impună orice fel de măsuri pe care le consideră el necesare, pentru că asta înseamnă a-i da o putere discreționară și necenzurabilă.
Citiți ce-au spus judecătorii.

P.S.1:

PRO România a inițiat și a solicitat PSD și ALDE să sprijine un proiect legislativ având ca obiect amnistierea fiscală a tuturor celor care au fost sancționați abuziv înperioada stării de urgență.
P.S.2: E de nedescris declarația lui Ludovic Orban, imediat după decizia CCR: „Căutăm o cale să putem da amenzi”.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share