20/09/2021

Adrian Tutuianu: „Este obligatoriu pentru judetul Dambovita sa continuam ce am inceput bine pe partea de colectare a deseurilor”

tutu1

Astazi in conferinta de presa ce a avut loc la sediul Consiliului Judetean Dambovita, am fost informati de catre presedintele Adrian Tutuianu asupra faptului ca Ministerul Fondurilor Europene a publicat proiectul de Ghid al solicitantului aferent Axei prioritare 3 din cadrul Programului Operational Infrastructura Mare (POIM).

Axa prioritara 3 – Dezvoltarea infrastructurii de mediu in conditii de management eficient al resurselor are ca si obiective specifice:

  • Obiectivul Specific 3.1. Reducerea numarului depozitelor neconforme si cresterea gradului de pregatire pentru reciclare a deseurilor in Romania;
  • Obiectivul Specific 3.2. Cresterea nivelului de colectare si epurare a apelor uzate urbane, precum si a gradului de asigurare a alimentarii cu apa potabila a populatiei.

In acest sens, presedintele a facut mai multe demersuri catre primariile din judet pentru a le aduce la cunostinta posibilitatea aderarii la acest proiect. Pana in prezent 47 de localitati si-au exprimat un punct de vedere clar iar inca 10 sunt in negocieri. Suma care se poate accesa prin acest demers este de 147 milioane de euro si se pot califica inclusiv orasele sub 20.000 de locuitori.

„Vom pregati prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Salubritate un proiect care sa aiba in vedere colectarea selectiva a deseurilor din intreg judetul Dambovita, extinderea capacitatii gropilor de gunoi de la Titu si Aninoasa dar si gasirea de solutii pentru instalatii de valorificare si tratare inclusiv a platformelor de compostare si statii de tratare mecanico-biologica. Este obligatoriu pentru judetul Dambovita sa continuam ce am inceput bine pe partea de colectare a deseurilor.” (Adrian Tutuianu)

Referitor la anumiti primari care „au alte preocupari in aceasta perioada, fiind campanie electorala”, presedintele Consiliului Judetean, ne-a marturisit:

Pucioasa are probleme majore cu apa, dar pe Badau Danut nu-l intereseaza Programul Operational Infrastructura Mare, in schimb e foarte combativ prin mass media pe subiecte pe care nu le stapaneste, legat de alimentarea cu apa a orasului Pucioasa. Locuitorii din Pucioasa trebuie sa stie aceste lucru, si sper sa aiba cu totii inteligenta sa aleaga un om caruia ii pasa de problemele comunitatii.”

Pentru al doilea obiectiv specific Axei prioritare 3, care vizeaza cresterea nivelului de colectare si epurare a apelor uzate urbane precum si a gradului de alimentare a populatiei cu apa potabila, este necesar ca unitatile administrativ teritoriale sa indeplineasca cateva conditii:

-calitatea de membru al ADI Apa
-calitatea de actionar al Companiei de apa Targoviste-Dambovita
-asigurarea alimentarii sistemului de operare cu apa prin intermediul Companiei de Apa ca operator regional.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share