24/09/2020

Adrian Țuțuianu:” Liderii unei națiuni trebuie să ofere încredere oamenilor, să-i inspire, să-i încurajeze.”

Senatorul Adrian Țuțuianu a avut în data de 28 aprilie trei intervenții în Senat pe trei chestiuni esențiale. Subiectele dezbătute au fost următoarele:
Primul subiect abordat a făcut referire la întoarcerea parlamentarilor la lucru în regim normal. Președintele PRO România Dâmbovița a solicitat revenirea la muncă în Parlament din data de 4 mai datorită numărului mare de inițiative legislative trecute prin aprobare tacită.
Dezbaterile din comisii au  loc fară ca reprezentanții Guvernului să fie prezenți, motiv pentru care lideri ai altor instituții sau alte entități, sunt interesați de ceea ce se discuta in Parlament. De asemenea, senatorul susține că nu există control parlamentar prin mijloace constituante.
“Din păcate, ce s-a întâmplat ieri a fost confirmarea faptului că am avut dreptate solicitând (de acum două săptămâni) reluarea activității parlamentare în procedură obișnuită. Liderii unei națiuni trebuie să ofere încredere oamenilor, să-i inspire, să-i încurajeze. O  admirăm cu toții pe Regina Maria că a fost pe front printre soldații suferinzi și nu s-a ascuns.”

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.34/2020

👉 Senatorul a votat ÎMPOTRIVA acestei ordonanțe (ea a fost respinsă, de altfel). Ea ridică probleme serioase de constituționalitate și legalitate sub aspectul respectării/restrângerii unor drepturi și libertăți fundamentale. Se încalcă dispozițiile articolului 3, alin(1) dinOrdonanța Guvernului 2/2001, potrivit cărora se descrie regimul de aplicare al contravențiilor, modul de aplicare. Acesta susține că în Ordonanțele Guvernului nu se regăsesc explicații riguroase cu privire la faptele ce constituie contravenții, fapt ce a condus la aplicarea lor discreționară, uneori ajungându-se la situații ilare, sume foarte mari aplicate oamenilor pentru lucruri minore.  Este o altă problemă plata achitată, se plătește jumătate din valoarea amenzii, nu jumătate din minimul amenzii, după cum prevede O.U 2/2001.

Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 44/2020 privind prelungirea mandatelor autorităților administrației publice locale și măsuri pentru organizarea alegerilor locale.

Senatorul A RESPINS categoric acest proiect, care conținea PREVEDERI REVOLTĂTOARE.  ex: în locul depunerii listelor de semnături se introducea opțiunea depunerii unor contribuții financiare / sau: subminarea Parlamentului în privința stabilirii datei alegerilor.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share