25/06/2021

Adrian Țuțuianu: Proiectul de lege pentru Starea de alertă este INACCEPTABIL

Senatorul Adrian Țuțuianu, președintele Pro România Dâmbovița, a declarat că proiectul de lege propus de Guvern privind starea de alertă este ”INACCEPTABIL” și că NU va vota proiectul în această formă.

”Este un amestec al ordonanțelor militre și urmărește doar: (a) așezarea clientelei de partid în instituții publice, spitale; (b) continuarea procedurilor de achiziții obscure, netransparente și (c) restrângerea unor drepturi și libertăți fundamentale ale oamenilor, a precizat acesta.

Legat de votul pentru starea de alertă, Adrian Țuțuianu a făcut câteva precizări privind intervenția sa din Senat pe această temă de interes pentru fiecare dintre noi.

  • Asistăm, de 2 luni de zile, la o încercare de preluare a puterii de legiferare de către Executiv și la o punere la colț a Parlamentului, ca instituție fundamentală a democrației. Inacceptabil!
  •  Va rămâne drept o pată rușinoasă pe activitatea parlamentară din acest mandat încuviințarea decretelor prezidențiale privind starea de urgență / prelungirea ei, Nicio stare, nici de urgență, nici de alertă nu poate justifica încălcarea unor norme constituționale fundamentale!
  •  Proiectul de lege propus de Guvern privind starea de alertă este INACCEPTABIL. Este un amestec al ordonanțelor militre și urmărește doar: (a) așezarea clientelei de partid în instituții publice, spitale; (b) continuarea procedurilor de achiziții obscure, netransparente și (c) restrângerea unor drepturi și libertăți fundamentale ale oamenilor.
  • ” Corecturile care au fost aduse astăzi de către Senat, erau necesare, dar sunt departe de a răspunde nevoii unui act normativ care să reglemeteze aceste probleme deosebit de urgente ce privesc  starea de alertă. Va semnalez faptul că actul legislativ are 14 pagini, de mult nu am mai văzut un astfel de aviz, prin intermediul căruia se aduc critici celorlalte  acte normative propuse de guvern. Am urmărit si eu declarațiile Presedintelui României, cât și declarațilie domnilor Vela și Tătaru. Oricât am legifera noi aici, se va continua restrângerea unor drepturi fundamentale, nu cred, si nu vreau, ca eu si colegii mei sa dam gir unor acte normative ce încalcă art.53 din Constituția României, ca urmare a acestui fapt, votul meu și al colegilor va fi împotriva adoptării acestui act normativ.”

”Deci: NU! Nu cu votul meu. Nu cu votul PRO România!” 


Ordonanțele militare nu sunt legale! Au fost încălcate drepturi fundamentale ale omului


Ministrul Hapciu: Strănutul a devenit penal. Deja este prea mult – nu putem respira în pungă


Adrian Țuțuianu: “Am cerut Guvernului plata imediata a ajutoarelor pentru agricultură și ajutoarelor de secetă”


Adrian Țuțuianu: E de nedescris declarația lui Ludovic Orban, imediat după decizia CCR: „Căutăm o cale să putem da amenzi”


Adrian Țuțuianu:” Liderii unei națiuni trebuie să ofere încredere oamenilor, să-i inspire, să-i încurajeze.”


PRO România inițiază un proiect de lege care garantează reprezentarea în instanță a victimelor violenței domestice


PRO ROMÂNIA propune asigurarea unui venit minim garantat de 1500 de lei


15 condiții impuse de PRO ROMÂNIA pentru prelungirea stării de urgență!!!


Adrian Țuțuianu spune “STOP SANCȚIUNILOR FĂRĂ DISCERNĂMÂNT”


Adrian Țuțuianu: Criza economică este deja majoră


 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share