13/06/2021

Adrian Tutuianu: „Speram ca pana la urma si Guvernul tehnocrat sa se trezeasca si sa dea bani”

DSCN9519Dispensarul TBC din Targoviste se afla intr-un program de Reparatii Capitale ce a inceput la data de 15 ianuarie 2016. Astazi a avut loc o vizita pe santierul de la Dispensarul TBC din partea presdedintelui Consiliului Judetean Dambovita, Adrian Tutuianu pentru a informa cetatenii cu privire la stadiul lucrarilor. Alaturi de presedinte s-a aflat si managerul Spitalului Judetean Dambovita, Radu Petrescu precum si Ciprian Oprescu, seful Serviciului Tehnic din cadrul Spitalului Judetean.

Desi lucrarea este inceputa si se afla la 35% grad de realizare, iar cheltuielile s-au ridicat la peste 3 miliarde, Ministerul Sanatatii nu a decontat deocamdata nimic din acest proiect de investitii. Atat presedintele Adrian Tutuianu, cat si managerul Radu Petrescu au facut demersuri spre aprobarea cotelor de finantare, insa deocamdata au ramas fara un raspuns concret din partea Ministerului Sanatatii.DSCN9511

Obiectivul de investitii Dispensarul TBC este unul dintre cele patru proiecte pe care le avem licitate, adjudecate si singurul la care lucram deocamdata, desi nu avem inca in luna aprilie niciun fel de oferta financiara de la Ministerul Sanatatii. Anul trecut toate cele patru obiective erau prinse in lista de investitii cu finantare completa cu precizarea ca cel mai important ca dimensiune este cel de la Spitalul Moroieni care era esalonat pe trei ani de zile. Am facut cel putin 4-5 demersuri de la inceputul anului si pana acum, sa ne comunice Ministerul Sanatatii cat finanteza din aceste lucrari. Inca nu avem un raspuns oficial.(Adrian Tutuianu)

Lucrarile care vizeaza reparatiile capitale ale Spitalului TBC sunt refacerea cladirii si lucrari de refacere si consolidare a acoperisului.

 1. Grafic executie Dispensar TBC pana la data de : 01.04.2016-proportie 35%
  Lucrari efectuate:
  -invelitoare tigla metalica(decopertare tigla,inlocuire
  astereala,montaj tabla)-proportie 95%
  -reparatii sarpanta(dublare popi,inlocuire clesti + pene)-proportie 100%
  -pardoseli parter + etaj(polistiren,placa beton armat,sapa
  egalizare)-proportie 100%
  -suprabetonare laborator etaj-proportie 100%
  -retea interioara canalizare-proportie 100%
  -retea de apa interioara-proportie 100%
  -intindere cabluri sistem incendiu-proportie 100%
  -intindere cabluri instalatii electrice-proportie 90%
  -desfacere ferestre existente,executie zidarii pt aducerea parapetului
  la cota din proiect,reparatii glafuri-proportie 100%
  -finisaje interioare(zidarii,tencuieli,glet)-proportie 80%
  -canalizare exterioara-proportie 40%

2.Lucrari de efectuat:
-extindere casa scarii CTS
-instalatii termice
-instalatii electrice(aparataj)
-termosistem exterior
-lucrari subsol(tencuieli,glet,vopsitorii)
-tamplarie exterior si interior
-retea apa exterior
-finalizat canalizare exterioara, statie de oxigen(1 milion de euro),
Valoare contract – 1,241,318 lei faraTVA la care se adauga – TVA de 297,916 lei Diverse si neprevazute – 65.836 lei.DSCN9516

In urma acestor reabilitari se asteapta ca atat personalul medical cat si pacientii din intreg judetul care apeleaza la serviciile dispensarului TBC, sa aiba cele mai bune conditii de lucru si tratament.
Printre proiectele in curs de realizare, se numara si Sectia de medicina nucleara, ce va fi realizata in curtea Spitalului Judetean si va avea un cost de aproximativ 2, 2 miloane de lei si refacerea turnului principal si a unui pavilion din cele laterale de la Spitalul Moroieni (proiect in valoare de 5 milioane de euro). De asemenea, Spitalul de contagioase va fi reacreditat in doua luni, iar Compania Nationala de Investitii a venit cu propunerea ca in viitor spitalul sa adere la programul national de prelevare de organe, atat din ratiuni financiare, dar si datorita distantei mici intre Targoviste si capitala. In prezent, toata activitatea medicala din cadrul dispensarului s-a mutat in cladirea Spitalului de contagioase, la etajul 2, iar radiografiile se fac atat in spital cat si la Titu, ne-a informat Radu Petrescu, managerul Spitalului Judetean de Urgenta.DSCN9498

Anul trecut guvernul Ponta stabilise ca primim toti banii necesari in maxim trei ani de zile, si facusem o anumita programare si esalonare bugetara si la Consiliul Judetean. Deocamdata firma de constructii a lucrat de aproape 7 miliarde de lei fara niciun fel de suport financiar de la Minister. Noi am anuntat Ministerul Sanatatii ca ne asiguram cota de cofinantare, cum spune legea, 10% din valoarea fiecarui proiect si avem prevedere bugetara stailita pentru aceasta destinatie.

Speram ca pana la urma si Guvernul tehnocrat sa se trezeasca si sa dea bani, pentru ca niciodata nu am avut un blocaj de tipul celui pe care il avem astazi in derularea fondurilor, nu doar pe Ministerul Sanatatii, ci pe absolut toate ministerele din Romania. (Adrian Tutuianu)

DSCN9513 DSCN9509 DSCN9501 DSCN9500

Distribuie acest articol Oficial Media
Share