24/09/2020

Adrian Țuțuianu spune “STOP SANCȚIUNILOR FĂRĂ DISCERNĂMÂNT”

Președintele PRO România Dâmbovița a constatat o anumită tentație a instituțiilor de ordine publică de a sancționa. În anuminte cazuri fără discernământ, cetățenii din județ, sub acoperișul ordonanțelor militare.
Ex: Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița precizează într-o comunicare publică faptul că, de la data declarării stării de urgență – 16.03.2020 și până la 07.04.2020 au fost aplicate 2.911 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.483.600 lei.
Câteva precizări:
Amenzile prevăzute de OUG 34/2020 au cuantumuri foarte, foarte mari (2.000 – 20.000 lei pentru persoane fizice / 10.000 – 70.000 pentru persoane juridice).
Contravenientul poate achita în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului verbal, JUMĂTATE din cuantumul amenzii aplicate.
Este revoltător să aplici amendă, uneori la cuantumul superior prevăzut de lege, pentru motive ridicole. Spre exemplu: bifarea greșită a scopului deplasării, lipsa formularului de declarație pentru o persoană care se deplasează 30 m din curte până la grădină pentru lucrări agricole ori sancționarea unor bătrâni singuri, care nu au acces la informație sau, pur și simplu, posibilitatea de a-și procura formulare de declarații etc.
“Am un respect deosebit pentru toți cei care îmbracă uniforma (oricare ar fi ea). În același timp înțeleg că: LEGEA TREBUIE APLICATĂ CU DISCERNĂMÂNT, ținând cont de persoana făptuitorului, de împrejurările săvârșirii faptei etc.
Sancțiunile maxime trebuie aplicate celor care nesocotesc măsurile de carantină sau izolare, al căror comportament sfidează legea și bunul simț.”
Distribuie acest articol Oficial Media
Share