24/07/2021

Adrian Țuțuianu: ” Vă rog să continuați dezvoltarea acestui județ”

Consiliul Județean Dâmbovița a întrunit ieri ședința extraordinară condusă pentru ultima dată în funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița de Adrian Țuțuianu. Ales în funcția de senator în Parlamentul României, Adrian Țuțuianu a acceptat această desemnare, motiv pentru care va renunța la conducerea județului de la tribuna Consiliului Județean, cel mai târziu pe data de 3 ianuarie, atunci când a anunțat că își va depune demisia. 

Adrian Țuțuianu a propus pentru funcția de președinte al Consiliului Județean pe Alexandru Oprea, în prezent vicepreședinte. De asemenea cele două locuri de vicepreședinte vor fi ocupate de Claudia Gilia (prorector al Universitații Valahia) și Alin Manole (consilier județean), după cum a informat liderul Partidului Social Democrat, Organizația Dâmbovița, Adrian Țuțuianu.

La finalul ședinței, acesta a adresat un cuvânt de apreciere tuturor celor prezenți, în care a mulțumit pentru efortul comun de a pune lucrurile în mișcare, și a subliniat faptul că în prezent Consiliul Județean Dâmbovița are datoriile plătite la zi. Vizibil emoționat, Adrian Țuțuianu a spus că se desparte cu greu de locul în care a muncit patru ani și jumătate ”cu bună credință” și a dat asigurări că va sprijini în continuare județul Dâmbovița, cu tot ce înseamnă proiecte și investiții.

Sunt 4 ani şi jumătate din viaţa mea în care am muncit cu bună credinţă și cu foarte multă determinare pentru a rezolva problemele acestui județ.  Am satisfacția să las județul Dâmbovița cu o situaţie mult mai bună decât acum 4 ani și jumătate când aveam datorii de peste 1 miliard.  Astăzi datoriile sunt plătite la zi. Am plătit toate creditele Consiliului Judeţean la zi. Mai avem de plată până în anul 2021 contracte de credite încheiate înainte de mandatul meu. Las un portofoliu de proiecte; sunt depuse peste 30 de proiecte ale Consiliului judeţean care își așteaptă finanţarea şi peste 250 de proiecte cu finanţare prin Programul Operațional de Dezvoltare în întreg judeţul Dâmboviţa. Las o idee de dezvoltare a judeţului Dâmboviţa până în anul 2025. Este rolul dumneavoastră, a celor care rămâneţi, să aduceţi acest program la timp.

  Vă rog să urmăriți finalizarea procedurilor de transformare a serviciului public de apă în societate comercială, apoi proiectul de fuziune în compania de apă.

  Cred că trebuie să acordăm atenție mai mare din punct de vedere financiar Spitalului Judeţean Târgovişte. Am cunoscut zilele trecute o doamnă, care a condus spitalul din Baia-Mare, şi spunea că spitalul de la Baia-Mare nu are nici un leu datorii și un milion de euro în cont. Va trebui să vedem ce au făcut ei pentru a ajunge într-o situație atât de bună, și să încercăm și noi să învăţăm de la alții.  

  Sunt convins că domnul Oprea, propunerea pe care noi, Partidul Social Democrat, o facem pentru funcția de preşedinte al Consiliului Județean Dâmbovița, va fi un preşedinte foarte bun și va duce mai departe activitatea,  după cum sunt convins că, colegii noştri, Gilia Claudia și domnul Manole Alin vor fi vicepreşedinţi implicaţi în activitatea Consiliului Judeţean și vor acorda un sprijin substanţial viitorului preşedinte.  

  Vă asigur că voi sprijini tot ceea ce inseamnă lucrări și investiţii ale Consiliului Judeţean, pentru că avem o şansă de dezvoltare și am plecat cu ideea de rezolvare a problemelor acestui județ.  

 Înainte de a-mi da demisia, în data de 31.12.2016 sau 03.01.2017 , îl voi împuternici pe domnul vicepreşedinte Oprea.

 Mulţumesc presei pentru această colaborare şi de asemenea pentru modul în care au fost reflectate activităţile noastre în aceşti 4 ani și jumătate. Vă mulţumesc pentru colaborare,  vă urez mult succes şi vă rog să continuaţi dezvoltarea acestui județ!  (Adrian Țuțuianu)

Distribuie acest articol Oficial Media
Share