29/11/2020

Ai un credit in euro? Iata o veste buna!

05-foto2-bani_02_bb005c1debBanca Centrală Europeană a decis să menţină dobânda de politică monetară în zona euro la nivelul minim istoric de 0,05%, pentru a impulsiona creşterea şi inflaţia, relatează agenţia EFE.

BCE a anunţat că, miercuri, Consiliul Guvernatorilor, reunit la sediul central de la Frankfurt, a decis, de asemenea, să menţină nemodificată şi dobânda la facilitatea de creditare marginală, la 0,30%, precum şi dobânda la depozite, la minus 0,20%.

Reprezentanţii băncilor din zona euro au afirmat, într-un sondaj realizat recent de către BCE, că programul de cumpărare de active, anunţat la finele lui ianuarie, a dus la îmbunătăţirea situaţiei lor financiare.

De asemenea, instituţiile de credit au semnalat că au utilizat lichiditatea adiţională a programului în special pentru a garanta împrumuturile pentru companii şi, în mai mică măsură, pentru refinanţarea sau cumpărarea altor active negociabile.

Programul de cumpărare active a contribuit şi la relaxarea condiţiilor de creditare pentru companii, tendinţa care, estimează băncile, va creşte în următoarele şase luni, ca urmare a îmbunătăţirii situaţiei lor financiare.

Mai multe, pe money.ro

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share