27/11/2020

Air Show 2015 la Timişoara

Aproximativ 10.000 de spectatori au participat la mitingul aerian TIMIŞOARA AIR SHOW 2015, astăzi, sâmbătă, 18 iulie 2015 asistând la o adevărată demonstraţie de măiestrie a piloţilor de acrobaţie.

Spectacolul a fost realizat cu ocazia împlinirii a 80 de ani de aviaţie. Primul miting aerian de pe Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara a avut loc în 1997, şi a fost primul miting din Europa de Est  când a participat o formaţie de acrobaţie aeriană a Forţelor Armate ale Statelor Unite ale Americii, iar în anul 2000 a avut loc un al doilea miting aerian cu participare internaţională: Turcia , Ucraina, Bulgaria, Anglia, SUA, România. După aceea timp de 14 ani a fost întrerupt şi numai de anul trecut 2014, a fost din nou reluat, anul acesta fiind organizată o a doua ediţie a Timişoara Air Show, spectacolul  fiind deschis de formaţia Asalt din Timişoara, cu 3 avioane ultrauşoare, urmate de formaţiile Aeroclubului României. Formaţia Hawks of Romania a participat cu 5 avioane Extra 300L, The Pellicans cu avioane uşoare Ikarus C42 şi cei şapte paraşutişti de la Blue Wings, lansaţi din avionul Airvan GA8. Iacării Acrobaţi au participat cu 3 avioane ZAK 52tw şi au încântat publicul cu efecte pirotehnice. Piloţii de la Forţele Aeriene Române şi-au demonstrat măiestria pe cer cu cele trei MIG 21 Lancer şi cele 4 elicoptere IAR 300 Puma.

La acestea s-au adăugat un avion cu aer cald şi o expoziţie de tehnică militară. În total au evoluat 21 de aeronave, atât avioane de acrobaţie cât şi avioane şi elicoptere militare, într-un spectacol aerian ce a durat aproximativ trei ore.

Organizatorii Timişoara Air Show 2015, Aeroportul Internaţional Timişoara şi Statul Major al Forţelor Aeriene, se bucură de sprijinul Consiliului Judeţean Timiş, al Asociaţiei Patronale a Aeroporturilor din România, precum şi al altor instituţii publice şi societăţi comerciale.

 

Stejărel Ionescu

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share