30/10/2020

Al treilea caz de coronavirus a fost confirmat în județul Hunedoara

Analizele efectuate la Spitalul de boli infecțioase Victor Babeș Timișoara în cazul unei femei de 26 de ani din județul Hunedoara, ce provine din VALEA JIULUI,  au confirmat infecția cu COVID – 19.

Femeia este în stare stabilă și va fi internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, conform procedurilor. Precizăm că de la sosirea în țară, din Italia (zona Veneto), în data de 01 martie 2020 a fost informată, atât la graniță cât și de către ofițerul de gardă al DSP Hunedoara, să se autoizoleze la domiciliu. A fost monitorizată telefonic și nu a relatat prezența nici unui semn sau simptom de infecție acută respiratorie sau pentru o altă afecțiune.
DSP Hunedoara a fost informată în data de 06.03.2020 de faptul că femeia a fost internată cu dureri lombare, atât de către conducerea unității sanitare cât și de către reprezentanții IJJ Hunedoara care monitorizează persoanele aflate în izolare. A fost izolată și tratată pentru boala pentru care s-a internat, monitorizându-se în continuare starea ei de sănătate. Deoarece a părăsit domiciliul în care a declarat că se va autoizola timp de 14 zile de la întoarcerea din Italia, a fost amendatĂ cu 10.000 lei.
În seara de 09.03.2020, seviciul de gardĂ al DSP Hunedoara a fost anunțat că pacienta prezintă febră. Personalul DSP Hunedoara s-a deplasat și a recoltat probe pentru determinarea virusului COVID 19, care au fost trimise în cursul nopții la Spitalul de boli infecțioase Victor Babeș Timișoara.
În seara de 10.03.2020, DSP a primit rezultatul analizei care a confirmat infecția cu virusul COVID 19.
Celelate douĂ cazuri, un bărbatul de 45 de ani si fiica acestuia, în vârstă de 16 ani, sunt primele cazuri confirmate în județul Hunedoara și sunt sub supraveghere medicală la spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș„ TimișoarA. Amandoi au o stare generală bună, vor fi externați după două teste consecutive negative.  În cazul celui de-al treilea membru al familiei, respectiv mama, rezultatele analizelor au fost negative. Conform procedurilor, aceasta va rămâne în continuare izolată la domiciliu, fiind monitorizată zilnic de către personalul Direcției de Sănătate Publică a Județului Hunedoara.
Astăzi, un copil de 6 ani și jumătate aflat în autoizolare împreună cu mama sa după ce s-au întors din Italia în data de 26 februarie a prezentat febră și durere la nivelul faringelui. Mama și fiul au fost transportați la Spitalul din Deva unde au fost internați în secția de boli infecțioase într-un salon izolat. Celor doi li s-au prelevat probe ce vor fi analizate la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș„ din Timișoara
În acest moment în județul Hunedoara sunt 142 persoane izolate la domiciliu și nici o persoană în carantină.
Persoana pentru care carantinarea se încheie mâine, este un barbat care a avut un comportament agresiv cu membrii familiei, care s-au întors din Italia, zona Lombardia și se aflau în izolare. În acest context, Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara a decis verificarea la domiciliu a persoanelor aflate în izolare de către lucrători ai Inspectoratului de Poliție Județean și ai Inspectoratului Județean de Jandarmi „Decebal„ Hunedoara.
Până astăzi,  două persoane care nu au respectat condițiile de izolare au fost sancționate contravențional cu amendă de câte 20.000 de lei si o alta cu 10.000 de lei.
Până în prezent,  la nivel național au fost lucrate 1179 de teste. Dintre acestea 1150 sunt negative și 22 sunt pozitive.
Rugăm să vă informați doar din surse oficiale cu privire la gestionarea posibilelor cazuri de infecție cu COVID – 19.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share