21/10/2020

ALEGE VIAŢA! Respectă regulile de circulaţie!

 

alege-viata1-1024x681
ALEGE VIATA! www.oficialmedia.com

Ieri, 08 februarie a.c., poliţiştii de la rutieră şi ordine publică au acţionat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie în care sunt implicaţi pietonii angajaţi în traversarea drumurilor publice, precum şi pentru depistarea conducătorilor de autovehicule care nu acordă prioritate pietonilor care traversează regulamentar strada.

Astfel, au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale pietonilor depistaţi în timp ce traversau strada prin locuri nepermise.

De asemenea, faţă de 22 de conducători auto care nu au respectat normele rutiere privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea drumului public s-a luat măsura sancţionării contravenţionale, precum şi cea de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 30 zile. 

Poliţia rutieră atrage atenţia tuturor participanţilor la trafic cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie.

Conducătorilor auto li se recomandă să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată condiţiilor meteo-rutiere şi să acorde o atenţie sporită pietonilor.

Poliţiştii le recomandă pietonilor să traverseze prin locuri marcate ori semnalizate, iar în lipsa acestora, pe la colţul străzii, după o asigurare prealabilă.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share