17/01/2021

Alegeri la Universitatea Politehnica Timişoara

Potrivit calendarului alegerilor academice din Universitatea Politehnica Timișoara, în această perioadă este în plină desfășurare procesul de constituire a structurilor de conducere la nivelul instituției, pentru legislatura 2020-2024.

După încheierea perioadei de depunere a candidaturilor, două dintre cadrele didactice ale Universității Politehnica Timișoara își dispută funcția de rector: conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, în prezent prorector responsabil cu procesul de învăţământ, problematica studenţească și asigurarea calității, și prof.univ.dr.ing. Ilare Bordeașu, directorul Departmentului de Maşini Mecanice, Utilaje şi Transporturi din UPT.

În perioada 14-20 ianuarie vor fi organizate întâlniri ale candidaților la funcția de rector cu electoratul, în 21 ianuarie va avea loc primul tur al alegerilor pentru funcția de rector, iar în 28 ianuarie a fost prevăzut un eventual tur II de scrutin pentru cazul în care alegerile nu se finalizează în turul I. Dacă alegerile se finalizează cu succes în turul I, în 23 ianuarie Senatul UPT validează rezultatul alegerilor pentru funcția de rector.

Tot în această perioadă, între 14-18 ianuarie, se depun candidaturile pentru funcția de președinte al Senatului UPT, iar în 20 ianuarie este ales președintele Senatului de către membrii acestuia.

Mai multe detalii despre alegerile pentru structurile și funcțiile de conducere din Universitatea Politehnica Timișoara, dar și planurile manageriale cu care se prezintă cei doi candidați la funcția de rector găsiți aici.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share