Alexandru Oprea: Responsabilitatile sunt complexe in problema apei de la Pucioasa

Al. Oprea - OficialMedia.com

Directorul Companiei de Apa Targoviste- Dambovita a sustinut saptamana aceasta o conferinta de presa prin care a adus in atentia cetatenilor neregulile ce stau la baza problemelor avute in ultima vreme cu incidentul apei infestate de la Pucioasa si localitatile invecinate. Se pare ca responsabilitatea este multipla, asa cum era de asteptat si ca atat institutiile in cauza dar si oamenii poarta vina pentru modul in care acestia isi deverseaza deseurile in locurile publice si in raul Ialomita.

Redam mai jos declaratia directorului Companiei de Apa, Alexandru Oprea:

”Cel putin in opinia mea este putin fortata aceasta ascociere care s-a facut ca societatea pe care eu vremelnic o reprezint, este singura responsabila de ceea ce s-a intamplat la Pucioasa. Vreau sa va spun ca responsabilitatile sunt complexe, exista un Regulament de administrare al Barajului de la Pucioasa pe care il face Apele Romane,  niste norme pe care trebuie sa le respecte si dumnealor, de asemena Garda de Mediu are obligatia sa verifice toti poluatorii.

Statiile de epurare construite sunt conforme si au toate reglmentarile si autorizatiile in regula, dar aceste statii, prin constructie, n-au fost prevazute si cu aceasta functie de a elimina din continutul apei fecaloid-menajera aceasta bacterie. Deci lucrurile sunt extrem de complexe si de sensibile si nu mi se pare corecta aceasta tendinta din partea unor institutii sau reprezentanti ale acestora sa scape usor si sa fuga de raspundere.

Nu spun ca societatea pe care o reprezint este neprihanita sau lipsita de responsabilitate, voi lua masurile legale si voi actiona conform competentelor stabilite prin regulamentul de Organizare si Functionare al Companiei.

Barajul de la Pucioasa a fost cosntruit in anii 1971-1975 iar din 10 milioane de metri cubi, volumul de apa, in prezent este de 3 milioane de metri cubi.

Al. Oprea - Oficial Media

Zona de protectie sanitara a Barajului Pucioasa este plina de mizerii, iar responsabilitatea de curatire revine in exclusivitate Sistemului de Gospodarie a Apelor. Pentru ca tot am vorbit de evemtuali poluatori am imagini cu ce se intampla in comuna Buciumeni, unde este un canal de deversare folosit de catre o societate comerciala din zona si care merge dircet in Ialomita. In orasul Fieni rigolele sunt pline de ape fecaloid-menajere care merg direct in raul Ialomita. Fac public apel la institutiile statului sa ia masurile care se impun. Cetatenii din Berevoiesti dau resturile in santuri si se duc direct in Barajul Pucioasa. In cartierele Malu Rosu si Costesti nu exista sistem de canalizare si ajung la fel in Ialomita. Apa de la rampa de gunoi din Fieni se scurge tot in Ialomita…

Nu s-a livrat apa fecaloid menajera consumatorilor din Pucioasa si va spun ca voi lua masuri in instanta impotriva tuturor celor care au afectat imaginea Companiei de Apa.”

Pentru a vedea intreg documentul cu privire la aspectele de mediu pe care Compania de Apa le-a surprins in aceasta perioada puteti descarca de aici: Compania de apa Targoviste – Dambovita(1)

Nu există nici o galerie selectat sau galeria a fost șters.

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share