13/05/2021

Alexandru Oprea și-a dat demisia din funcția de secretar executiv al PSD Dambovita. Adrian Tutuianu: ”Nu tolerez nimănui să strice imaginea acestei organizații, indiferent cum îl cheamă”

Biroul Politic Județean al PSD Dâmbovița s-a întrunit aseară la orele 20.00 într-o ședință care a vizat demisiile pe care Alexandru Oprea, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, și le-a depus în data de 11 martie, pe fondul unor conflicte apărute între acesta și președintele PSD Dâmbovița, senatorul Adrian Țuțuianu.

Astazi a avut loc o conferință de presă, susținută de președintele PSD, cel care a adus lămuriri cu privire la situația existentă și la modul în care urmează să se soluționeze lucrurile pe viitor. Despre motivele pe care le-a avut Oprea Alexandru să-și depună demisia, președintele PSD a precizat ”o să discutăm despre acest subiect după ziua de vineri.”

”Am luat act de demisia din funcția de președinte al Organizației de la Răzvad a domnului Alexandru Oprea. Urmează să desemnăm în săptămâna următoare o conducere interimară. De asemenea, am luat act de demisia din funcția de secretar executiv al Organizației Județene Dâmbovița a domnului Oprea. Urmează ca în perioada următoare să mă decid și să propun Biroului Politic Județean un înlocuitor. Sunt convins că avem resursă umană suficientă, ca să putem să ne facem treaba la nivelul cel mai bun.
Concluzia tuturor membrilor BPJ a fost unanimă în a susține că modul în care domnul Oprea a procedat este total greșit. A creat prejudicii de imagine unei organizații serioase care se afla pe valul încredererii și în partid și în societatea dâmbovițeană. Lucrurile sunt inacceptabile și trebuie să luăm anumite măsuri. Nu am vrut să iau aseară o decizie, colegii mei au posibilitatea să analizeze în detaliu ce s-a întâmplat, iar vineri la ora 20.00 vom avea o nouă ședință a BPJ și vom stabili ce avem de făcut. Vreau să-i asigur pe toti membri de partid și pe toti cetățenii că suntem oameni politici maturi și responsabili, că ne interesează buna administrare a țării și a fiecărui județ în parte, că suntem conștienți de responsabilitatea pe care o avem în calitate de câștigători ai alegerilor, iar prioritatea noastră absolută este guvernarea. Nu am să tolerez nimănui să strice munca miilor de membri de partid pe care îi avem, și nu am să mai las pe nimeni să aducă prejudicii de imagine acestei organizații.
După mitingul de la Târgoviște și după rezultatele de la alegeri, Organizația Județeană Dâmbovița era și cred că este și astăzi, una dintre cele mai respectate și mai bine văzute în partid.
Nu tolerez nimănui să strice imaginea acestei organizații, indiferent cum îl cheamă. N-am să contest niciodată calitățile profesionale ale unor oameni. Toată lumea trebuie să înțeleagă, că n-avem voie la niciun fel de derapaj, pe care îl voi sancționa, și nu pentru că sunt extrem de autoritar ci pentru că e nevoie de ordine că să putem să ne facem treaba. Oamenii așteaptă să punem în aplicare programul ”Dâmbovița 2025”, nu să ne certăm.” a declarat Adrian Țuțuianu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, şi-a anunţat, sâmbătă, demisia din funcţia de secretar executiv al organizaţiei judeţene a PSD.

”Mi-am depus demisia, se va discuta cel mai probabil în următoarea şedinţă a BPJ al PSD Dâmboviţa. Voi merge şi voi susţine cu demnitate ceea ce am de spus. Nu este cale de întors. Discuţia a pornit de la oameni apropiaţi preşedintelui Adrian Ţuţuianu, care au băgat băţul prin gard. Rămân membru PSD şi nu plec de la CJ decât atunci când mă vor da afară din partid”, a declarat Alexandru Oprea în urmă cu câteva zile pentru o publicație locală.

Alexandru Oprea a ocupat următoarele funcții: vicepreşedinte al Consiliului Județean Dâmboviţa, fost şef al SRI Dâmboviţa, fost administrator public al judeţului şi fost director al Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa. Până la momentul depunerii demisiei a ocupat funcția de vicepreşedinte al PSD Dâmboviţa și președinte al organizației Răzvad.

Campania electorală de la alegerile locale dar şi cele parlamentare, pentru PSD a fost coordonată tot de Alexandru Oprea, care a clasat PSD Dâmboviţa între primele organizaţii la nivel naţional.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share