21/01/2021

ALINA GORGHIU: PNL cere alegeri anticipate pentru a da țării un nou Parlament

15-02-17-02-48-32big_alina_gorghiu_pnlDeclaraţie de presă a co-preşedintelui PNL Alina Gorghiu 25 martie 2015      

Ceea ce s-a întâmplat ieri, este o  sfidare a românilor, a justiției, a statului de drept.

PSD și Victor Ponta  au orchestrat, în dispreț total față de cetățenii României, o piesă nouă, de natură procedurală, cu aceeași intenție: blocarea justiției.

E încă o lecţie prin care Victor Ponta ne arată că nu vom fi niciodată, nici noi, nici românii, egalii PSD.

Singura diferență între votul în cazul dlui Șova și al dlui Vâlcov este că cel din urmă a ales o cale demnă.

Prin votul senatorilor PSD,  Victor Ponta aruncă în aer credibilitatea unei țări întregi, pentru a nu pierde puterea, Palatul Victoria.

Votul de ieri confirmă ceea ce spunem de vreme îndelungată: PSD este umbrela corupției, iar Victor Ponta mânerul de care se agață toți cei care au probleme cu legea.

Aceasta este integritatea PSD: mimează, în interior, un statut drept, dar rămân aceiași adversari ai statului de drept. 

Pentru ca toți să fim egali în fața justiției, și politicieni și cetățeni, singura soluție este judecata românilor, în  cadrul alegerilor anticipate.

PNL cere alegeri anticipate pentru a da țării un nou Parlament, cu o nouă legitimitate și un restart în relația dintre clasa politică și cetățeni, echivalent celui din noiembrie 2014.

Analizăm în cel mai scurt timp soluţia şi pâghiile contestării la Curtea Constituţională a votului în cazul Dan Şova cu privire la interpretarea dată numărului de voturi necesar pentru ridicarea imunităţii senatorului PSD.

Avem în vedere jurisprudenţa Curţii Constituţionale care stabileşte că hotărârile Senatului sau ale Camerei Deputaţilor se aprobă cu majoritatea parlamentarilor prezenţi.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share