Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Alte șase cazuri de coronavirus au fost confirmate în județul Hunedoara

 O ancheta epidemiologică a fost declanșată la Spitalul de Urgență din Petroșani după ce o femeie de 26 de ani care a fost internată în unitatea medicală a fost depistată pozitiv la testul pentru virusul COVID-19.

“În urma rezultatelor analizelor care au confirmat  infecția cu COVID – 19 pentru o femeie de 26 de ani, internată la Spitalul de Urgență din Petroșani, a fost declanșată ancheta epidemiologică și au fost recoltate probe de la 42 de persoane care au intrat în contact cu pacienta. Probele au fost trimise la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara și se așteaptă rezultatele. Conform procedurilor, cele 42 de persoane au intrat în regim de izolare la domiciliu. Totodată, în spital se iau măsuri de dezinfecție sub coordonarea medicului epidemiolog. Spitalul din Petroșani aplică în continuare reguli stricte privind accesul în unitatea medicala”, a precizat Lucian Morogan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Hunedoara, potrivit unui comunicat de presă.

Analizele efectuate la Spitalul de boli infecțioase Victor Babeș Timișoara în cazul a 6 persoane din județul Hunedoara au confirmat infecția cu COVID – 19.
Persoanele infectate cu COVID – 19 sunt contacții femeii de 26 de ani care a ieșit din izolare la domiciliu intrând în contact cu personal medical și pacienți de la Spitalul de Urgență Petroșani.
Cele șase  femei, aflate în izolare la domiciliu sunt dintre cele 64 de persoane testate astăzi după efectuarea anchetei epidemiologice.
Caz 54: Femeie, 58 ani, pacient
Caz 55: Femeie, 74 ani, pacient
Caz 56: Femeie, 52 ani, pacient
Caz 57: Femeie, 45 ani, autoizolata la domiciliu, cadru medical
Caz 58: Femeie, 53 ani, autoizolata la domiciliu, cadru medical
Caz 59: Femeie, 45 ani, autoizolata la domiciliu, cadru medical
Toți hunedorenii confirmați  cu infecție cu COVID-19 vor fi transportați la clinici de specialitate în condiții de siguranță.
Femeia de 26 de ani confirmată cu COVID – 19, în data de 10 februarie, este în stare stabilă internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. De la sosirea în țară, din Italia (zona Veneto), în data de 01 martie 2020 a fost informată, atât la graniță cât și de către ofițerul de gardă al DSP Hunedoara, să se autoizoleze la domiciliu. A fost monitorizată telefonic și nu a relatat prezența nici unui semn sau simptom de infecție acută respiratorie sau pentru o altă afecțiune.
DSP Hunedoara a fost informată în data de 06.03.2020 de faptul că femeia a fost internată cu dureri lombare, atât de către conducerea unității sanitare cât și de către reprezentanții IJJ Hunedoara care monitorizează persoanele aflate în izolare. Femeia a părăsit domiciliul în care a declarat că se va autoizola timp de 14 zile de la întoarcerea din Italia și a apelat la servicii medicale fără a declara faptul că este izolată.
Femeia a fost sancționată contravențional cu 10.000 de lei și i s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de zădarnicirea combaterii bolilor. Infracțiune ce se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 2 ani sau amendă potrivit articolului 352 din Codul Penal.

În acest moment în județul Hunedoara sunt 135 persoane izolate la domiciliu și 22 în carantină. Au fost confirmați 4 hunedoreni cu infecție cu COVID-19, 3 testați în județ și 1 în Arad. 2 persoane care nu au respectat condițiile de izolare au fost sancționate contravențional cu amendă de câte 20.000 de lei si o alta cu 10.000 de lei.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin