06/12/2021

Ambasadorul Norvegiei in vizita la Timisoara

11003454_1059858440697418_2082472356_oJoi, 19 februarie Palatul Administrativ Timiş a fost gazdă importantă, cu ocazia vizitei Ambasadorului Regatului Norvegiei la Bucureşti, Excelența Sa doamna Tove Bruvik Westberg, fiind primită de către preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin, vicepreşedintele instituţiei, Florian Zanfir, şi prefectul judeţului Eugen Dogaru.

În debutul întrevederii, Titu Bojin a făcut o scurtă prezentare privind organizarea administrativă a judeţului, infrastructura de drumuri, dezvoltarea economică şi proiectele aflate în derulare. „Consider că Timişul este un judeţ atractiv datorită dezvoltării economice şi investiţiilor, dar şi datorită convieţuirii multietnice armonioase”, a precizat Titu Bojin.
Ambasadorul Regatului Norvegiei la Bucureşti, doamna Tove Bruvik Westberg, este într-o vizită de informare în Timiş, fiind interesată de colaborarea cu acest judeţ. În acest context, Excelența Sa a amintit faptul că Norvegia, alături de Liechtenstein şi Islanda, finanţează proiecte în domeniul reducerii inegalităţilor economice şi sociale şi al întăririi relaţiilor bilaterale.

În această dimineaţă, doamna Ambasador a efectuat o vizită la o organizaţie care, din fonduri norvegiene, derulează un proiect de advocacy şi consiliază persoane fizice şi ONG-uri privind liberul acces la informaţiile de interes public.
În cadrul întâlnirii, s-a mai discutat despre atragerea de investiţii străine şi politicile educaţionale, precum şi de integrare a romilor în societate.
S-a discutat de proiectele de finanţare în domeniul industrial, atragere de investitori străini şi de implementarea romilor printr-o cooperare în dialog social.
Alocare de fonduri negociate la UE de 306 milione euro ce trebuie investiţi în proiecte până în 2016.

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share