28/09/2021

Ambasadorul Republicii Polone în România, în vizită de lucru la Târgovişte

TARGOVISTE AMBASADORUL POLONIEI OFICIAL MEDIA

Ambasadorul Republicii Polone în România E.S. Domnul Marcin Wilczek, a efectuat astăzi o vizită de lucru în municipiul Târgoviște, unde s-a întâlnit cu autoritățile locale și cu reprezentanții Universității Valahia.

Prima oprire a fost la Primăria Municipiului Târgoviște, unde ambasadorul a discutat cu primarul interimar Cristian Stan, și cu  viceprimarii Tudorică Răducanu și Andrei Albu, după care a susținut o scurtă conferință de presă alături de aceștia, în care a vorbit despre importanța relațiilor de colaborare Polonia-România.

Avem încredere că între administraţia publică din Târgovişte şi investitorii polonezi  va exista o colaborare foarte-foarte bună. De altfel, administraţia publică locală din Târgovişte sprijină investiţiile directe. Investiţiile străine directe reprezintă motorul pentru o creştere economică durabilă, pentru o creştere economică sustenabilă, aşa că noi nu putem decât să ne exprimăm încântarea şi bucuria că, iată, sunt investiţii străine în Târgovişte, iar Polonia este un actor important în cadrul Uniunii Europene, aşa cum Kruk, societatea care îşi dezvoltă activitatea la Târgovişte, este unul dintre cei mai importanţi actori de pe piaţa managementului creanţelor din România”, a declarat primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan.

Mă bucur foarte mult că azi sunt la Târgovişte. Relaţiile politice au şi un sprijin în relaţiile economice.…iar oraşul Târgovişte va fi un punct important pe harta relaţiilor polono-române.”, a precizat E.S. Marcin Wilczek, ambasadorul Republicii Polone în România

Cristian Stan & Ambasadorul Poloniei OFICIAL MEDIA 1

Cei doi oficiali, ambasadorul şi primarul interimar al Târgoviştei, au făcut apoi un mic schimb de suveniruri, după care ambasadorul s-a întâlnit cu prefectul judeţului Dâmboviţa, Ioan Marinescu, cu vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Dâmboviţa, şi cu rectorul Universităţii Valahia, conf. univ dr. Calin D. Oros, la vernisajul expoziţiei de fotografie Zbor deasupra Poloniei, eveniment ce s-a desfăşurat în Campusul Universităţii Valahia.

Aici, rectorul universităţii a ţinut să precizeze că îşi doreşte dezvoltarea colaborării pe programele Erasmus în Polonia şi o colaborare şi mai strânsă cu această ţară şi în domeniul cercetării. Acesta şi-a exprimat regretful că timpul scurt nu a permis vizitarea Institutului de Cercetări din Campus.

TARGOVISTE AMBASADORUL POLONIEI OFICIAL MEDIA 1

Ȋn timpul vizitei la Târgovişte, la invitaţia firmei poloneze Kruk, Ambasadorul Marcin Wilczek va participa la inaugurarea noului sediu de birouri al acestei firme. Compania Kruk România a luat fiinţă la începutul anului 2007 ca o societate specializată în gestionarea completă a creanţelor. Ȋn 2008 firma Kruk a deschis un centru de contact cu o echipă de 34 de persoane. Ȋn prezent, Kruk România are un total 520 de angajaţi în România, dintre care 230 de persoane lucrează la sediul din Târgovişte. Compania Kruk este unul dintre principalii angajatori din Târgovişte şi este lider în România pe piaţa colectării de creanțe. La inaugurarea noului sediu vor participa toţi membrii consiliului de administraţie din cadrul firmei poloneze, în frunte cu preşedintele şi fondatorul companiei Domnul Piotr Krupa.

Cristian Stan & Ambasadorul Poloniei OFICIAL MEDIA

Ambasadorul Republicii Polone în România, în vizită de lucru la Târgovişte, E.S. Marcin Wilczek – OFICIAL MEDIA, 16.02.2016

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share