14/06/2021

Ancheta în cazul câinilor găsiți morți în Retezat a fost preluată de IPJ Gorj

Cadavrele unor câini au fost găsite ieri  în saci, aruncate la voia întâmplării, în pădure, în zona unui loc de agrement, din Retezat frecventat des de turiști.  Fotografiile de groază, în care apar bietele patrupede fără viață, au fost făcute publice pe rețeaua de socializare.

Cadavrele se aflau în saci de plastic şi au fost aruncate pe marginea unui pârâu de mun­te, nu departe de campingul din zonă. „Oa­meni şi fapte…fapte deplorabile din păcate.  Nu cred că se pot numi oameni! Cum poţi să arunci cadavrele unor câini la marginea dru­mului, lângă un camping renumit la Câm­puşel? Acum turiştii sunt puşi în pericol de urşii care pot veni la cadavre”, este co­men­tariul lui Grigore Nick un împătimit iubitor al muntelui.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara, s-au sesizat și au demarat verificări în acest caz.În același timp, a fost solicitat și sprijinul specialiștilor de la DSVSA Hunedoara pentru a se stabili în ce condiții au murit animalele. Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, din cadrul IPJ Hunedoara, au demarat verificări în acest caz. „Ca urmare a difuzării, pe o rețea de socializare, a unor informații privind comiterea unei posibile infracțiuni de ucidere cu intenție, fără drept, a unor câini (ale căror cadavre s-ar afla într-o zonă împădurită din extravilanul orașului Uricani), polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul IPJ Hunedoara au demarat verificări vizând stabilirea circumstanțelor uciderii animalelor și a identificării prezumtivilor autori”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara. Având în vedere locația cadavrelor s-a constat că, leșurile animalelor se află pe teritoriul județului Gorj. Jandamii montani au stat și le-au păzit până la venirea politiștilor gorjeni. S-au făcut cercetări la fața locului, măsurători, iar mai apoi,  cadavrele de câini au fost ridicate pentru efectuarea necropsiilor, pentru stabilirea condițiilor în care au murit animalele.

 UPDATE: ”În  incinta Parcului Național Retezat persoane necunoscute ar fi ucis un număr  de opt câini și 19 pui de câine , pe care i-au abandonat în saci de material plastic pe marginea unei râpe.. În urma sesizării organele de poliție s-au deplasat la fața locului, unde au făcut cercetarea la fața locului. Cadavrele câinilor au sot transportate la DSVSA Gorj în vederea efectuării necropsiilor. În cauză s-a întocmit dosar penal sub  aspectul săvârșirii infracțiunii de uciderea cu intenție, fără drept, a animalelor” se arată și în comunicatul IPJ Gorj primit la redacție în jurul orei 9.00 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share