Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Anul viitor putem face Crăciunul la Viena, sau de ce nu într-o croazieră pe Bega şi Dunăre

Dacă luăm de bună declaraţia făcută  de către directorul Administraţiei Bazinale de Apă Banat, Titu Bojin, începând din iarna anului viitor, s-ar putea circula cu vaporaşul pe Bega până la Belgrad, şi de ce nu, până la Viena.

Din declaraţia lui Bojin reiese faptul că lucrările începute în acest an la Nodul Hideotehnic de la Sînmihaiul Român, ce se realizează cu fonduri europene, ar putea fi terminate mai devreme cu câteva luni bune, termenul limită fiind luna august 2021, cu toate că există şi un semn de întrebare, a mai spus Bojin.

„Rămâne un semn de întrebare, anul viitor va fi și un an de alegeri, poate fi un semn de întrebare, dar sper că acum, având ministru de Interne pe Marcel Vela, care este de-al nostru, să putem mișca punctele de trecere a frontierei. Aceste puncte trebuie să le realizeze Ministerul de Interne și consiliul județean Sunt puțin mai delicate, va trebui să fie făcute puncte de trecere cu tot ce înseamnă echipament și dotarea, tehnic și uman. Ceea ce este destul de delicat. Și atunci, în înțelegerile cu vecinii sârbi, s-a agreat ideea, cel puțin în decembrie 2018, să fie făcută pe perioada de weekend, vineri, sâmbătă, duminică, să existe personal pentru a face punctele de trecere a frontierei pe pista de biciclete și pe apă„

Ecluza de la Sînmihaiu Român  va permite trecerea vaporașelor, dar și menținerea Begăi la nivelul necesar pentru ca navigația să aibă loc pe zona din Timișoara.

Cu ocazia reabilitării Nodului de la Sînmihaiu Român, Timişoara v-a intra pe linia oraşelor europene, doritorii având posibilitatea de plimbări şi croaziere până la Viena, şi de ce nu în viitorul apropiat de o linie de călătorie Timişoara – Belgrad – Budapesta – Viena.

Până la sfârşitul anului viitor v-a fi terminată şi pista de biciclete de pe teritoriul Serbiei, care v-a totalize 80 km.

“Cred că nu există o astfel de pistă de asemenea lungime în Europa, care să traverseze două țări pe digul unui râu. Cred că putem să ne mândrim.” a spus Bojin.

Lucrările de reabilitare a Nodului Hidrotehnic de la Sânmihaiu Român face parte dintr-un proiect european, în valoare de aproximativ 14 milioane de euro, lucrări ce se execută în parteneriat cu autoritățile din Serbia.

De ce să nu ne gândim pentru anul viitor de Crăciun sau de Revelion să mergem la Belgrad, Budapesta sau Viena, unde totul va fi mai plăcut şi mai enigmatic, având porţile deschise şi pe apă, nu numai pe uscat.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share