09/05/2021

Apel al pompierilor! Opriți arderile de vegetație!

Apel al pompierilor! Opriți arderile de vegetație!

Pe fondul temperaturilor ridicate , în țară s-au înregistrat peste 270 de incedii de vegetație, care au afectat mii de hectare de teren.

Peste 300 de pompieri au fost în misiune, 70 de autospeciale, motopompe și alte mijloace tehnice erau angrenate în misiuni de stingere a arderilor necontrolate. În zonele unde numărul incendiilor a fost considerabil (Buzău, Dâmbovița, Gorj, Tulcea, Valcea și Vrancea) personalul aflat în turele libere a fost chemat să suplimenteze echipajele operative angrenate în misiuni.
Totodată, pentru eficientizarea misiunilor de răspuns, IGSU a dispus măsura dislocării de tehnică și personal din alte județe, care să intervină în sprijinul colegilor din județele afectate, astfel încât toate solicitările primite de la cetățeni să fie acoperite.


S-a intervenit pentru localizarea și stingerea incendiilor de vegetație uscata în zona București-Ilfov și județele Argeș, Buzău, Prahova și Mehedinti.
Având în vedere vântul puternic prognozat pentru perioada următoare, fenomen care favorizează propagarea rapida a flacarilor, IGSU face un apel către cetățeni să întrerupă acțiunile de igienizare a terenurilor și să respecte recomandările transmise de autorități.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share