30/10/2020

Pentru a treia oară consecutiv, Aquatim a obţinut locul I pe ţară, în Topul Naţional al Firmelor, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a României. Societatea timişeană de apă şi canalizare a fost premiată la Bucureşti, pentru rezultatele financiare realizate în domeniul specific de activitate – industrie, captarea, tratarea şi distribuţia apei, la categoria intreprinderi mari.
Topul naţional al firmelor se face exclusiv pe baza indicatorilor financiari, prin interclasarea topurilor judeţene, realizate de Camerele de Comerţ. Performanţa obţinută de Aquatim, al treilea an la rând, denotă eficienţa economică a societăţii. Compania este unul din investitorii majori din judeţul Timiş, în condiţiile în care pretul apei este printre cele mai mici din ţară.
În ultimii 15 ani, compania a atras finanţări externe pentru realizarea unor investiţii de peste 50 milioane de Euro în Timişoara, în prezent fiind în curs de finalizare un program de 120 milioane de Euro de modernizare a infrastructurii de apă şi canalizare în judeţ, din fonduri europene. Pentru perioada 2014-2020, Aquatim lucrează la un nou program investiţional, cu componentă nerambursabilă, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructura Mare al UE, în valoare de peste 150 de milioane de euro, fonduri direcţionate către localităţile mici şi mijlocii din judeţ.
Stabilitatea economică a societăţii Aquatim este, de asemenea, apreciata şi de către instituţiile de finanţare internaţionale. Aquatim a fost prima companie de utilităţi publice din ţară care a contractat, în anul 2007, un împrumut fără garanţii de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, în prezent aflându-se la al treilea contract BERD de împrumut, pentru co-finanţarea investiţiilor de anvergură în regiune.

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share