31/10/2020

ARESTAT pentru trafic de minori

La data de 09.03.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului R.V., pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori.

În cauză s-a stabilit că, la data de 05.03.2020, organele de urmărire penală  s-au sesizat din oficiu cu privire faptul că, la începutul anului 2020, prin inducere în eroare, inculpatul R.V., în vârstă de 39 de ani, a fi recrutat o victima de sex feminin în scopul obligării acesteia la practicarea prostituției. Suspectul a adăpostit victima diferite locații din municipiul Constanța și a făcut demersuri pentru a o vinde altui proxenet, tot în scop de exploatare sexuală.
La data de 09.03.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Constanța au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a inculpatului R.V. în momentul în care acesta încerca tranzacționarea victimei către o altă persoană, în schimbul sumei de 500 de euro.
Concomitent, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Constanța au efectuat două percheziții domiciliare pe raza județului Constanța, în urma cărora au fost ridicate o agendă de mici dimensiuni, un telefon mobil și cheile ce proveneau de la sistemul de închidere al ultimei locații în care a fost adăpostită victima. La data de 10.03.2020, Tribunalul Constanța a decis arestarea preventivă a inculpatului R.V. pentru o perioadă de 30 de zile. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share